18/12/2024 - 7:04
Més

    Escoles i bandes de música de la Vall treballen per reforçar la cooperació i el futur del sector

    Les societats musicals de la Vall d’Albaida enceten una nova etapa de cooperació en la jornada ‘Parlem a banda’ a Ontinyent

    El passat dissabte 14 de desembre, Ontinyent va acollir la jornada ‘Parlem a banda’, una trobada que va reunir a 36 de les 39 societats musicals de la comarca de la Vall d’Albaida, integrades en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). La cita, celebrada a la Sala Gomis, va servir com a espai de reflexió, diàleg i proposta per encetar un nou camí de cooperació entre les entitats musicals de la comarca.

    Objectius clars: cooperació i apropament

    El president comarcal de la FSMCV, Toni Revert, va destacar la importància de la jornada, assenyalant que “hui només hem iniciat un camí que esperem que ens servisca per al futur, per tractar de fer front i solucionar els problemes que ens afecten a tots. I açò serà possible si espentem de manera conjunta”.

    L’acte va posar de manifest la necessitat de cooperació entre els músics professionals i les bandes de la comarca, amb l’objectiu de crear iniciatives conjuntes que beneficien ambdues parts. Aquesta temàtica es va tractar en la primera taula de debat, on van participar músics de rellevància com Mario Roig, Ramón Garcia i Carlos Casanova.

    La gestió i el relleu generacional, reptes per als directius

    En la segona taula, es van abordar les problemàtiques que afecten els directius de les societats musicals. Entre les principals dificultats destacades es troben la falta de formació per gestionar aquestes entitats i els problemes de relleu generacional dins de les juntes directives. A més, es va reconèixer l’existència d’una certa “desafecció” entre les societats musicals i la Federació, amb la voluntat compartida de trobar punts d’apropament. Aquesta taula va comptar amb les intervencions de David Garcia, Luis Silvestre i Ximo Soler.

    Reptes per a les escoles de música

    La jornada va tancar amb una tercera taula, dedicada als reptes que afronten les escoles de música. Tant els ponents, Vicent Ruiz, Maite Agulles i Marcos Úbeda, com els assistents, van coincidir en la urgència de crear instruments de treball per millorar la situació actual del professorat i les escoles musicals, garantint així un futur més estable i evolucionat per a aquests centres de formació.

    Apertura i actuacions musicals

    L’acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Àlex Borrell, qui va donar suport a la iniciativa. A més, la jornada es va enriquir amb actuacions musicals a càrrec de professors i músics de l’Orquestra Caixa Ontinyent, aportant un toc artístic i emotiu a l’esdeveniment.

    Un futur musical compartit a la Vall d’Albaida

    La jornada ‘Parlem a banda’ ha servit com un punt de partida per enfortir els vincles entre les societats musicals de la comarca i afrontar junts els reptes del sector. Amb l’esperança d’un futur de cooperació, les entitats han mostrat el seu compromís per treballar de manera conjunta i assegurar la continuitat i evolució de la música a la Vall d’Albaida.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nico Calabuig (Compromís) demana una sessió urgent per defensar l’ensenyament en valencià

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha sol·licitat la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal per...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -