La VIII Mostra de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent aposta pel canvi climàtic i la sostenibilitat
La ciutat d’Ontinyent acull aquesta setmana la VIII Mostra de Cinema de Medi Ambient d’Ontinyent (MOCMAO), una proposta que combina cinema i educació per conscienciar sobre problemes mediambientals com el canvi climàtic, el reciclatge i la migració d’aus. L’esdeveniment, que compta amb projeccions per al públic general i per a estudiants, s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, la Colla ecologista l’Arrel, el Cine Club Utiye i Caixa Ontinyent.
Cinema i educació per al medi ambient
La MOCMAO es divideix en dues seccions principals:
- MOCMAO Oberta, dirigida al públic general amb una selecció de films de temàtiques diverses.
- MOCMAO Educa, enfocada a l’alumnat de centres educatius, des de 3r d’educació infantil fins a cicles formatius.
Segons la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, la iniciativa busca “fomentar la sensibilització i la implicació activa per protegir el medi ambient. És una aposta per les noves generacions, per tal que entenguen la importància d’estes qüestions des d’una edat primerenca”.
Una programació variada per a tots els públics
Enguany, la MOCMAO compta amb 7 pel·lícules que es projectaran al Centre Cultural Caixa Ontinyent i a les sales del Centre Comercial El Teler. Entre els títols destacats trobem:
- “Generació Verda”: curtmetratge d’animació per a alumnat d’educació infantil.
- “Migración, un viaje patas arriba”: llargmetratge d’animació per a estudiants de primària.
- “Ganado o Desierto”: documental per a cicles formatius i batxillerat.
- Altres pel·lícules com “Lunaca, un iac a l’escola”, “Canvi” i “El mal no existe” també completen la programació.
A més, l’esdeveniment comptarà amb la participació del Doctor en Ciències Biològiques Fernando Valladares, investigador del CSIC, que oferirà conferències sobre els reptes del canvi climàtic i la biodiversitat.
Tallers i activitats complementàries
La MOCMAO 2024 inclou tallers educatius vinculats a les projeccions, dissenyats per fomentar la reflexió activa entre els estudiants. Segons Vero Piqueras, vicepresidenta de la Colla l’Arrel, “volem crear una sensibilitat ambiental més profunda i promoure accions concretes per a la conservació del nostre entorn”.
Compromís amb el futur
El president del Cine Club Utiye, Joan Enric Valiente, ha subratllat la importància d’adaptar el cinema a cada franja d’edat per arribar a un públic divers: “El cinema és una eina poderosa per educar i conscienciar, i estem orgullosos de formar part d’aquest projecte”.