22/10/2024 - 22:40
Més

    Les festes de Sant Carles d’Ontinyent cancel·lades per discrepàncies entre la junta i el clero

    Les festes de Sant Carles, que s’han celebrat al barri d’Ontinyent des de 2010, han sigut cancel·lades aquest any a causa de discrepàncies internes entre la junta organitzadora i el clero. Aquesta festa, que va nàixer amb l’objectiu de recuperar una tradició desapareguda al barri de Sant Carles Borromeu, havia estat durant 14 anys un punt de trobada per a la comunitat veïnal i la parròquia.

    Un projecte de fe i amor comunitari

    Les festes de Sant Carles van ser impulsades l’any 2010 per un grup d’educadors i educadores dels Juniors de Sant Carles MD. El projecte va sorgir de l’amor pel barri i la parròquia, amb la ferma voluntat de recuperar una celebració que havia desaparegut anys enrere. Tot i les dificultats inicials, l’esperit de col·laboració i la il·lusió van fer possible que la festa tornara a tindre lloc i que, des d’aleshores, s’haja consolidat com una de les cites anuals més esperades per la comunitat.

    Des de la seua recuperació, les festes han comptat amb una gran participació ciutadana. Cada any, centenars de persones del barri i d’altres zones d’Ontinyent s’han implicat en l’organització i celebració dels actes. Han sigut 14 anys de tradició, on la convivència i els valors de l’amor i el perdó han estat el centre.

    Un conflicte inesperat

    No obstant això, enguany la junta de les festes s’ha vist obligada a comunicar una trista decisió: la cancel·lació de les festes de Sant Carles per discrepàncies entre el clero i la junta organitzadora. En el comunicat oficial emés per la junta, es reconeix que malgrat els esforços per resoldre les diferències, no ha sigut possible arribar a un acord que permetera la continuïtat de la festa.

    La junta lamenta profundament aquesta situació i demana disculpes tant a la comunitat parroquial com al veïnat que durant anys ha col·laborat amb dedicació i il·lusió per mantenir viva aquesta tradició. Asseguren que, malgrat aquest contratemps, se senten més units que mai i confien que en un futur algú puga reprendre l’organització de la festa.

    Una tradició amb un fort llegat

    Les festes de Sant Carles, durant aquests 14 anys, han aconseguit reviure l’esperit de comunitat i solidaritat al barri. Els actes festius, que incloïen processons, carrers decorats i activitats per a totes les edats, s’havien convertit en un referent de la vida veïnal a Ontinyent. De fet, des de 2013 fins a 2020 es va viure un període d’esplendor, on la festa va créixer en popularitat i assistència.

    La implicació de la gent jove del barri i dels antics educadors dels Juniors ha sigut clau per mantenir la festa viva. A més dels actes religiosos, també s’organitzaven sopars de germanor, programes d’activitats, i es dissenyaven cartells que reflectien l’essència del barri. Tot aquest esforç ha fet que la festa es mantinguera viva fins l’any 2020, quan les celebracions es van veure afectades per la pandèmia de la COVID-19.

    Un futur incert

    Ara, amb aquesta cancel·lació, el futur de les festes de Sant Carles és incert. La junta anima a qualsevol persona o grup que estiga disposat a reprendre la tasca i continuar amb aquesta tradició. En paraules dels organitzadors, “tant de bo en un futur algú s’anime a reprendre la festa del nostre barri i parròquia”.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Les pluges intensifiquen a la Vall d’Albaida: Bocairent i Pinet registren les majors precipitacions

    La comarca de la Vall d'Albaida ha experimentat en les últimes hores un increment significatiu de les pluges, amb...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -