28/09/2024 - 18:23
Més

    Els Moros i Cristians d’Ontinyent reben el diploma de Festa d’Interés Turístic Internacional

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha recollit aquest divendres al Teatre Real de Madrid el diploma que acredita els Moros i Cristians de la ciutat com a Festa d’Interés Turístic Internacional. Aquest reconeixement, que eleva les festes ontinyentines a un nou nivell de prestigi, es va formalitzar durant una cerimònia presidida pel Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Turisme.

    A l’acte també hi van assistir la regidora de Festes, Àngels Muñoz, i el president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, Vicent Pla Vaello. Els tres representants van rebre el diploma que acredita aquest gran reconeixement, sumant Ontinyent a les 82 festes espanyoles que ja compten amb aquesta distinció internacional.

    Un treball colze a colze

    Jorge Rodríguez va agrair al Ministeri la distinció i va destacar la col·laboració entre la Societat de Festers i l’Ajuntament, treballant junts per aconseguir aquest objectiu. “Aquest reconeixement és fruit de molts anys de treball i esforços, amb fins a tres expedients presentats, i és una fita per a tota la ciutat”, va assenyalar l’alcalde.

    Per la seua banda, Àngels Muñoz i Vicent Pla van posar en relleu la importància del reconeixement no sols per als festers i festeres, sinó per a tota la població d’Ontinyent, ja que reforça la tradició i la cultura local a escala internacional.

    Les festes més antigues de la Comunitat Valenciana

    Els Moros i Cristians d’Ontinyent, les festes més antigues de la Comunitat Valenciana, van ser declarades Festa d’Interés Turístic Nacional en 2010. Ara, amb el nou reconeixement internacional, aquestes celebracions es converteixen en la tercera festa de la província de València a obtenir aquest títol, després de les Falles de València (1980) i la Tomatina de Bunyol (2002).

    Durant l’acte, des del Ministeri es va destacar “l’arrelament, popularitat i capacitat de generar un profund sentiment de pertinença a la comunitat”, destacant moments emblemàtics com l’Entrada de Moros i Cristians, l’Entrada de Bandes, la Processó de Gala i l’Esmorzar de la Llàgrima.

    Un reconeixement per a tota la ciutat

    La Secretària d’Estat de Turisme, Rosario Sánchez, va subratllar “l’esforç col·lectiu” per desenvolupar amb èxit aquestes festes, i va reconèixer el treball de la Societat de Festers en la seua organització any rere any. Amb aquesta nova distinció, les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent reforcen el seu atractiu turístic a nivell mundial, oferint a la ciutat una major projecció cultural i turística.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nou premi de Loteria Nacional a Ontinyent: 60.000€ al número 71931

    Ontinyent ha estat novament agraciada amb un dels principals premis de la Loteria Nacional, concretament amb el número 71931,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -