23/09/2024 - 18:23
Més

    Albaida corre el risc de perdre la subvenció del Centre de Dia

    Altres notícies

    Les obres del Centre de Dia d’Albaida estan paralitzades des de fa més de quatre mesos a causa dels impagaments de l’Ajuntament. Aquest fet ha sigut denunciat pel portaveu del PSPV-PSOE a Albaida, David Palací, durant el ple del 19 de setembre, on ha qualificat la situació de “caòtica”. Segons Palací, l’empresa adjudicatària no ha rebut cap pagament des de l’inici de les obres, provocant una situació insostenible que ha portat a l’aturada de la construcció.

    L’Ajuntament, representat per l’alcalde Juan Carlos Roses, ha explicat que el problema radica en la manca de transferència dels fons europeus per part de la Generalitat, els quals són necessaris per finançar el projecte. Malgrat que les certificacions justificatives d’obra ja s’han enviat, els diners encara no han arribat.

    Palací ha criticat durament la gestió del Partit Popular (PP) local, assenyalant la seua “incompetència” per solucionar la situació i la falta de capacitat per fer-se escoltar davant el govern de la Generalitat. El portaveu socialista ha exigit explicacions sobre “on estan els diners d’un projecte aprovat i finançat per Europa”, i ha expressat la seua preocupació per la possible rescissió del contracte per part de l’empresa constructora si la situació no es resol prompte. Aquest escenari, segons Palací, podria significar la pèrdua de la subvenció d’un milió d’euros destinada a la construcció del centre de dia, la qual cosa deixaria Albaida sense aquesta infraestructura necessària.

    Palací ha comparat la situació d’Albaida amb la d’altres municipis com Ontinyent, afirmant que “Ontinyent rep subvencions directes tramitades d’urgència”, mentre que el govern d’Albaida no ha aconseguit el mateix suport dels seus propis companys a la Generalitat.

    Aquesta paralització és una preocupació per a la població d’Albaida, que espera la finalització d’aquest projecte essencial per a l’atenció de les persones majors. El futur del Centre de Dia continua sent incert, a l’espera que es desbloquegen els fons europeus o es prenguen mesures des del consistori.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent aconseguix un augment de 900.000 euros per a les obres del CEIP Vicente Gironés

    El projecte de reforma i ampliació del CEIP Vicente Gironés Mora d'Ontinyent rebrà un increment pressupostari important. La Generalitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -