20/09/2024 - 1:37
Més

    Ontinyent comptarà amb una nova oficina comarcal de la Diputació de València

    Altres notícies

    La Diputació de València reforçarà l’atenció als municipis menuts de la província amb la creació d’una nova xarxa d’oficines comarcals, entre les quals es troba Ontinyent. Aquesta iniciativa, presentada durant la jornada de treball “La Diputació en Marxa”, té com a objectiu millorar els serveis i el suport tècnic als ajuntaments de menys de 20.000 habitants, com és el cas de molts municipis de la Vall d’Albaida.

    La nova oficina comarcal d’Ontinyent oferirà serveis essencials com l’assessorament tècnic, jurídic i en matèria de gestió tributària, ajudant als ajuntaments en tasques clau per al dia a dia dels pobles. Aquesta oficina facilitarà, entre altres coses, la gestió de subvencions i els fons europeus, així com l’assistència d’arquitectes, enginyers i informàticsper atendre les necessitats dels municipis.

    El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, va explicar que aquesta xarxa d’oficines és una resposta a la demanda dels municipis menuts, que necessiten tindre més a prop l’ajuda de la Diputació. A més d’Ontinyent, altres poblacions com Sagunt, Xàtiva, Llíria i Gandia també tindran oficines comarcals.

    Millores amb el Pla Obert

    A més de les noves oficines, la Diputació ha posat en marxa el Pla Obert, un programa d’inversió destinat a millorar infraestructures i serveis en els municipis. Ontinyent i altres pobles de la comarca de la Vall d’Albaida es podran beneficiar d’aquest pla, que ja ha aprovat més de 80 projectes per valor de 14 milions d’euros. Aquestes inversions estan destinades a la millora del cicle de l’aigua, la rehabilitació d’espais públics i la creació d’instal·lacions esportives.

    El Pla Obert estarà actiu durant tota la legislatura, la qual cosa permetrà als ajuntaments presentar projectes en qualsevol moment, sense límits de temps. L’objectiu és que cap euro es quede sense invertir i que els municipis puguen portar a terme les millores que necessiten.

    Aposta per la digitalització i les emergències

    A més de les infraestructures, la Diputació de València aposta per la digitalització dels ajuntaments. Els municipis com Ontinyent podran accedir a nous projectes de smart cities, que milloraran la seguretat web i permetran una gestió més eficient dels serveis municipals.

    També es preveu una millora en les infraestructures d’emergències, amb la construcció de nous parcs de bombers i noves centrals administratives que asseguren una resposta ràpida davant qualsevol incident.

    Amb aquestes iniciatives, la Diputació de València reforça el seu compromís amb els municipis menuts, oferint-los les eines i els recursos necessaris per millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La programació cultural de tardor d’Ontinyent inclou teatre amb Carlos Hipólito i música amb Pep Botifarra

    La programació cultural de tardor d’Ontinyent promet ser una cita ineludible per a tots els amants de les arts...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -