19/09/2024 - 18:10
Més

    L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, trampolí per a centenars de joves músics de la comunitat, arranca la XXI temporada amb aire folklòric i matisos impressionistes

    Altres notícies

    L’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, resident al Teatre Echegaray, gràcies a la col·laboració entre la Caixa que l’hi dona el nom, l’Ajuntament, AD LIBITUM, i el suport dels abonats, particulars i empreses, obrirà el pròxim 2 de març a les 19:30 la XXI temporada, amb un concert que amalgama l’autenticitat del folklore amb la sofisticació dels matisos impressionistes a través d’obres emblemàtiques de 4 grans compositors del segle XIX i principis del XX, com Manuel de Falla, Joaquín Turina, Nikolái Andréyevich Rimski-Kórsakov i Joseph Maurice Ravel.

    Lluís Muñoz, Codirector d’AD LIBITIM ens explicava que “en aquest concert podrem gaudir d’una atmosfera festiva, gràcies al ritme enèrgic i l’aire folklòric de les obres a interpretar a través d’una varietat de recursos orquestrals, inclosos els ritmes flamencs i els colors instrumentals distintius”

    El concert serà dirigit pel valencià, premiat com a Millor Director d’Orquestra a Itàlia 2016 per GBOPERA Awards, Sergio Alapont. Sergio és un dels directors espanyols amb major projecció internacional en l’actualitat. Ha dirigit moltes de les principals orquestres d’òpera i simfòniques del món com la London Philharmonic Orchestra, Aalborg Symfoniorkester, Ulster Orchestra, Orchestre National d’Ile de France de París i Orquestra Simfònica de RTVE entre altres.

    Aquesta vegada, podrem veure en directe la seua direcció apassionada, captivadora i inspiradora a través de la direcció de les obres més emblemàtiques, quant a evocació folklòrica i tocs impressionistes es refereix, de finals del segle XIX i principis del XX. Les 4 obres protagonistes d’aquest primer concert de la temporada seran:

    En primer lloc, podrem gaudir de “Danzas Fantasticas Orgia”, de Joaquín Turina. Aquesta peça, composta en 1919, és una explosió d’energia i emoció que ens transportarà a un món d’exaltació i vitalitat. L'”Orgia” està impregnada de ritmes frenètics, harmonies intenses i una orquestració exuberant que culmina en un clímax apoteòsic.

    Per a continuar escoltarem “El sombrero de tres picos suite 1 y 2” de Manuel de Falla. Una obra magistral que captura l’essència del folklore espanyol amb una riquesa de color, ritme i melodia. Dividida en dues suites, cadascuna ofereix una visió vívida i evocadora de la vida a Espanya a través de la música.

    “Capriccio Espagnol” de Nikolái Rimski-Kórsakov serà la tercera obra. L’habilitat de Kórsakov per a teixir motius i temes espanyols de manera enginyosa i creativa, juntament amb el seu ús magistral de l’orquestra per a crear una atmosfera vibrant i acolorida, fan d’aquesta obra una experiència auditiva emocionant i memorable.

    I com a tancament, escoltarem la coneguda obra del francés Maurice Ravel: Boléro. Una obra de gran profunditat emocional i dramàtica en la qual el compositor aconsegueix crear una atmosfera de tensió i anticipació a través de la repetició i l’acumulació gradual de sons, portant a l’oient a un estat de tràngol hipnòtic.

    Cal recordar que el programa complet per a la temporada 2024, inclou 4 concerts. El primer serà el 2 de març a les 19.30. El següent, el 15 de juny, el tercer, el 26 d´octubre, i per a tancar la temporada el 14 de desembre.

    Finalment, Lluís Muñoz ressalta la importància d’abonar-se des del principi per a tota la temporada, ja que “amb els abonaments, nosaltres podem saber des de l’inici amb els fons que comptem per a l’any en curs, i podem planificar, posar-nos mà a l’obra amb les beques, contractar solistes, directors, músics professionals que recolzen als nostres alumnes i pagar als nostres professors que es deixen la pell cada dia per a fer que este projecte siga una realitat”

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent comptarà amb una nova oficina comarcal de la Diputació de València

    La Diputació de València reforçarà l'atenció als municipis menuts de la província amb la creació d'una nova xarxa d'oficines...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -