28/11/2024 - 7:12
Més

    Dos projectes d’Ontinyent són posats com exemple de bones pràctiques educatives a la XVI Trobada de Ciutats Educadores de Gijón

    Dos projectes impulsats des de l’Ajuntament d’Ontinyent són posats estos dies com exemple de bones pràctiques educatives a la XVI Trobada de Ciutats Educadores de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), que s’està celebrant esta setmana a Gijón amb la participació de representants de 90 ciutats espanyoles. En concret, es tracta de l’album de cromos de dones esportistes i els itineraris de la memòria democràtica, dues iniciatives que van estar seleccionats entre els 60 projectes a exposar en la Trobada, d’entre el més d’un centenar de propostes que optaven a ser difoses en esta trobada d’àmbit estatal.

    Els regidors Òscar Borrell i Àlex Borrell han format part del grup de 300 representants de ciutats integrants de la xarxa RECE de tota Espanya, sent els encarregats de donar detalls a la resta de participants d’estes dues iniciatives,dins un fòrum que du enguany per títol “Ciutats educadores, ciutats que cuiden i acullen”. Totes dues iniciatives han tingut un gran impacte, rebent els regidors ontinyentins moltes mostres d’interès per replicar els dos projectes en altres ciutats.

    Óscar Borrell destacava que “és un orgull que els nostres projectes hagen estat seleccionats per ser exposats en aquest Encontre de Ciutats Educadores d’Espanya, un fòrum d’allò més interessant no sols per projectar les nostres iniciatives, sinó també per replegar idees que poder implementar a la nostra ciutat”. En aquest sentit, Àlex Borrell apuntava que “aquesta trobada té molt llocs temàtics dinterés i àgores d’experiències d’altres municipis en matèria de joventut, educació, igualtat, ocupació i memòria democràtica entre altres. Hem pogut establir a més contactes amb representants d’estes localitats i donar a conèixer els nostres projectes seleccionats entre molts altres que han quedat fora”.

    Cal recordar que l’album de cromos “Dones esportistes d’Ontinyent”, va ser un projecte posat en marxa per la regidoria d’Esports per tal de visibilitzar l’esport femení i promoure la seua pràctica, repartint-se gratuïtament 2000 albums i 300.000 cromos de dones esportistes de la ciutat. Esta pionera iniciativa va ser apadrinada per les esportistes olímpiques Gemma Mengual i María Vasco, i va obtenir diversos reconeixements com un dels premis “Esport i Ciutadania” de la Universitat Politècnica de València.

    Pel que fa als Itineraris de la Memòria Democràtica, són un recorregut per la ciutat amb 12 punts on es compta amb panells amb mapes i informació sobre fins a 70 espais de rellevància històrica, que destaquen per haver acollit esdeveniments de rellevància local i elements històrics singulars en el període comprés entre l’inici de la Segona República i els primers anys de la dictadura franquista. Junt amb els mapes i les notes breus d’informació històrica dels pannells, es pot accedir mitjançant un codi QR a informació ampliada en un lloc web, on els continguts explicatius es complementen amb fotografies i documents de l’època. Aquest projecte s’utiltiza com a recurs turístic, estant projectat com a tal a la fira FITUR, però també com a recurs didàctic pels centres educatius.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -