Les accions d’impuls al sector tèxtil consoliden a Ontinyent com la ciutat d’Espanya amb més persones treballadores al sector. Segons un informe elaborat pel portal especialitzat modaes.com, la ciutat és el municipi de tot l’estat amb més afiliat a esta indústria, amb 1.524 persones, de les quals 1.426 estan inscrites al règim general i 98 com a autònomes. Només altres 3 localitats a tota Espanya aconsegueixen superar el miler de persones: Terrasa (1.422), Cocentaina (1.226) i Banyeres de Mariola (1.150), completant el “top 10” Barcelona ciutat, Sabadell, Muro d’Alcoi, Alcoi, Madrid ciutat i Saragossa, amb xifres entre les 661 i 938 persones.
La regidora de Promoció Econòmica, Natàlia Enguix, destacava “l’important impacte que està tenint tot el seguit d’accions a la ciutat d’impuls a la indústria en general i al sector tèxtil en particular”. En aquest sentit, la regidora al·ludia als prop de 7 milions d’euros invertits des de 2017 en millores als polígons entre Ajuntament, Diputació, Generalitat i particulars; “però també altres línies com els 400.000 euros que acumula l’Ajuntament en subvencions a asistència a fires comercials i elaboració de catàlegs; les ajudes al lloguer de naus i locals o les bonificacions de l’IBI a empreses que han creat llocs de treball indefinit”. Però sobretot la línia més específica ha estat l’aposta pel Clúster Tèxtil, que tot i no tenir mai finançament per part del “Govern del Botànic”, supera ja els 420.000 euros en tot un seguit d’accions que venen desenvolupant-se des de 2020.
En l’últim plenari municipal, al qual s’aprovava la renovació del conveni del Clúster, Enguix explicava que “des de l’arribada de la pandèmia en 2020, l’Ajuntament va posar en marxa en coordinació amb ATEVAL una línia específica d’impuls al Tèxtil Sanitari, que va tenir molt bons resultats i que ara hem readreçat en impulsar els tèxtils sanitaris sostenibles, tècnics i avançats”, apuntava.
Sobre el Clúster Tèxtil Jorge Rodríguez destacava que davant la pandèmia “calia una resposta inmediata per protegir a les persones però també per ajudar a les empreses. El conveni que vam posar en marxa va permetre donar exia resposta i obrir noves portes, i ara estem consolidant eixe camí apostant pel teixit tecnològic i sostenible, que és el de major futur”, assenyalava.
El President d’ATEVAL, José Vicente Serna, feia unes declaracions amb motiu de la renovació del conveni en les que qualificava de “molt satisfactòria” la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, “l’únic ajuntament valencià que dóna suport de manera decidida al sector”, tot explicant que les empreses participants del clúster “han pogut adquirir una base per entrar en nous mercats i competir en sectors diferents al textil llar tradicional”.