02/01/2025 - 22:10
Més

    El MITMAC celebra el Dia dels Museus amb les Portes Obertes de l’Escola del Toc Manual

    El Museu del Toc Manual de Campanes d’Albaida, el MITMAC, celebra el Dia dels Museus inaugurant les 5 campanes que li mancaven per a completar l’escola de formació del Toc Manual. L’aprenentatge és un dels pilars fonamentals del museu que busca recuperar aquest llenguatge sonor allà on s’haja perdut, i així com, la transmissió i conservació allà on es manté viu, com a Albaida des de fa VII segles. Amb aquestes últimes campanes l’escola està a punt per a començar a formar a les noves i als nous campaners que continuaran salvaguardant aquest Patrimoni Immaterial de la Humanitat declarat per la UNESCO recentment des de la Capital Valenciana del Toc Manual de Campanes.

    Un centre formatiu que compta amb un nou campanar interactiu que s’ha construït als cellers del Palau i té la capacitat tècnica d’adaptació per a poder practicar diferents maneres de fer-les sonar, i així poder adaptar-se a altres estils i modes diferents dels d’Albaida. A més, les campanes han estat foses a Holanda amb l’objectiu de comptar amb afinació i poder donar notes diferents cadascuna d’elles.

    Amb la intenció de donar a conéixer el projecte del MITMAC els dies 18 i 19 de maig realitzarà dues jornades de portes obertes l’Escola del Toc Manual de 10.00 h a 13.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. A més, el Campanar Viu manté diferents visites guiades al llarg de l’any que es poden reservar mitjançant la web https://campanersalbaida.es.

    Des de la regidoria de Cultura, Josep Manuel Juan, ha expressat el seu “compromís perquè des del MITMAC continuarem treballant en pro d’aquest Patrimoni que ja no és de la nostra ciutat, ara ja és de tota la humanitat, i per això hem de seguir fent que les campanes parlen arreu del món amb accent albaidí, perquè som i serem un referent d’aquest llenguatge universal” i a més “amb l’escola de formació busquem poder anar més enllà del mateix fet de tocar manualment les campanes, volem formar a conservadors, restauradors i altres persones que treballen al voltant de les campanes i els campanars per a poder garantir que s’intervinga cada dia millor en el patrimoni i així garantir que dure per sempre en bones condicions”.

    Per a l’alcalde de la ciutat, Alejandro Quilis, “ha estat tot un repte i esforç econòmic per a l’ajuntament fer front a la compra de les campanes, però gràcies a fons propis i a l’ajuda de la Conselleria de Cultura i Educació ha estat una realitat imprescindible per a persistir en dur endavant el MITMAC i tota la tasca impagable que estan fent des de Campaners d’Albaida”

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent es prepara per a rebre l’emissari Jacobo amb tallers, música i solidaritat

    Ontinyent ja ho té tot preparat per a rebre l’emissari Jacobo, una de les figures més estimades per les...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -