18/12/2024 - 3:28
Més

    El COR duplica les ajudes a la ciutadania per reciclar als ecoparcs i ecomòbils

    El Consorci de Residus V5 (COR) va aprovar ahir per unanimitat una modificació de crèdit que suposa un pas importantíssim en matèria de sensibilització respecte a la bona gestió dels residus, considerant qüestions tan importants com destinar 300.000 euros més pel programa El Meu Compte Ambiental, duplicant la quantitat, que recompensa directament a la ciutadania més implicada amb descomptes a la seua taxa de residus. Aquestes bonificacions arriben fins els 27 euros de baixada en la taxa: una rebaixa de 12 euros pels qui composten a casa i fins a 15 euros per a la ciutadania que fa ús de l’ecoparc.

    “El Meu Compte Ambiental va nàixer amb el propòsit de premiar les bones pràctiques de la ciutadania que fa un bon ús de la xarxa d’ecoparcs mòbils i fixes del COR, amb este acord comptarem amb 600.000€ per premiar més rebuts i beneficiar a més famílies” va explicar el president del COR Vicent Muñoz ahir a l’assemblea d’alcaldes celebrada a Xàtiva.

    Per a fer costat als 93 municipis que conformen el COR, es destinaran 100.000 euros per a accions de sensibilització ambiental locals. Seguint l’aposta per augmentar la separació en origen de la matèria orgànica, el COR també va aprovar ahir un programa d’ajudes per a establir illes de compostatge locals dotada en 50.000€. Aquest programa pioner d’economia circular permet que els municipis dipositen la matèria orgànica al seu propi territori, evitant la contaminació i la despesa econòmica de traslladar els residus a una planta, reduint les tones de residu mesclat (les més cares de gestionar) i donant una segona vida a les restes de menjar convertides en compost per al camp o municipals i de la pròpia ciutadania.

    Una de les novetats aprovades a l’assemblea d’ahir és la creació d’una aula ambiental, que vol ser la imatge i punt de trobada del COR on explicar a tota la ciutadania les accions per planificar, reduir i fomentar les bones pràctiques en matèria de residus per a tota la ciutadania. Es destinaran 40.000 euros per a aquest projecte d’educació ambiental, que donarà servei als 93 municipis que conformen el consorci. També es va aprovar la contractació d’un nou educador ambiental, seguint la ferma aposta per la sensibilització i conscienciació ambiental del COR, que servirà per coordinar les accions de mancomunitats i ajuntaments.

    Finalment, es va aprovar 100.000 euros per a compensar la diferència del preu de les matèries primeres per al projecte de la futura planta de bioresidus de la Vall d’Aiora. Amb l’aprovació d’aquesta partida, la Vall d’Aiora-Cofrents tindrà molt prompte una de les plantes de reciclatge pioneres a Espanya.
    Amb les ajudes aprovades a l’assemblea celebrada ahir, el COR demostra el seu compromís amb la sensibilització ambiental ciutadana i els objectius de reducció de residus marcats per la normativa autonòmica, estatal i europea.

    “Després de dos anys molt complicats, el COR ha fet un esforç molt important per augmentar les dotacions econòmiques de les bonificacions directes de la ciutadania i els programes de suport de sensibilització, compostatge i educació ambiental dels ajuntaments,” ha remarcat Vicent Muñoz, “la suma d’aportacions i el consens s’ha traslladat en una aprovació per unanimitat per reforçar les línies traçades des del COR per seguir avançant pel bon camí i vertebrar les nostres comarques i la gestió adequada dels nostres residus”

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nico Calabuig (Compromís) demana una sessió urgent per defensar l’ensenyament en valencià

    El grup municipal Compromís per Ontinyent ha sol·licitat la convocatòria urgent d’una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal per...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -