29/11/2024 - 3:30
Més

    Ontinyent invertirà un 24% més en neteja viària

    L’Ajuntament trau a licitació una nova contracta que amplia els serveis, espais a netejar i mecanismes de control i incorpora maquinària més moderna com una nova fregadora d’aigua a alta pressió

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha tret a concurs públic el servei de neteja viària a la localitat, per un import de licitació de 841.500 euros anuals durant un període de 4 anys. Una quantitat que suposa un augment del 24% en la inversió en neteja respecte a la partida pressupostada a tal efecte en 2020 era de 676.992 euros, i que, segons explicava el regidor de Neteja Viària, Manuel Cuesta, “mostra l’aposta del Govern d’Ontinyent per comptar amb un servei més eficient i sostenible, per netejar més que mai i respondre de la millor manera possible no sols davant les noves necessitats en temps de Covid, sinó també més enllà”, manifestava.

    Cuesta explicava que entre les novetats es troba el requeriment de maquinària més moderna, com una nova fregadora d’aigua a alta pressió, que permetrà eliminar les brutícies més resistents; o l’augment de la freqüència de neteja en determinades zones. Altres novetat són la inclusió d’espais que no estaven presents en l’anterior contracta, com nous espais als accessos al casc urbà o algunes vies principals del disseminat, així com la prestació del servei de retirada de brosses del paviment, una tasca que fins ara venia desenvolupant el personal de Serveis Municipals. A més a més, es contemplen altres detalls com l’establiment d’uns mínims de personal necessari per a la prestació del servei, i es determinen nous mecanismes de control amb geolocalització dels equips per potenciar una millor resposta a les necessitats.

    Pel que fa a les mesures per potenciar la sostenibilitat, destaca la inclusió del requeriment d’un certificat de gestió ambiental ISO 14001:2015 o similar, “ja que la sostenibilitat és una línia d’acció transversal en aquest govern, i en una àrea com aquesta és una aposta necessària”. Altres criteris sostenibles que s’inclouen són la prohibició d’utilitzar el compost químic glifosat en el control d’herbes; l’exigència d’utilitzar productes de neteja de baixa toxicitat i alta biodegradabilitat; de que els productes de neteja no hagen estat testats o experimentats amb animals; o de que tota la maquinària complisca els requisits energètics de la classe energètica A o superior, entre d’altres.

    “En definitiva -afegia Cuesta- són millores enfocades a assolir una prestació del servei més eficient, en uns temps als quals esta eficiència és més necessària que mai dins del nou context en què ens trobem amb la pandèmia, i dins el treball conjunt que estem impulsant des de totes les àrees del Govern d’Ontinyent per caminar cap a una ciutat el més sana, igualitària i sostenible possible”, concloïa.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El TEXTILFEST reuneix més de 300 joves per impulsar la innovació en el sector tèxtil

    Ahir, 27 de novembre, més de 300 estudiants de 4t d’ESO d’Alcoi i Ontinyent es van donar cita al...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -