05/05/2024 - 6:00
Més

    Igualtat estableix les primeres visites presencials en els punts de trobada familiar

    Altres notícies

    La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha establit les primeres visites presencials en els punts de trobada familiar (PEF) després del seu tancament per l’estat d’alarma decretat per la COVID-19, amb les mesures d’higiene i protecció necessàries per a preservar la salut i el benestar de les persones usuàries així com de les i els treballadors dels centres.

    Des del tancament dels PEF el mes de març passat i fins al moment, el personal del centre ha estat realitzant un seguiment dels xiquets, xiquetes i adolescents usuaris d’aquests recursos amb crides de suport, a més de videollamadas a tres per a facilitar i mantindre el contacte amb la persona amb la qual tenen establit el règim de visites.

    Una vegada que la Comunitat Valenciana ha passat ja a la fase 1 de desescalada, la Conselleria de Igualad ha elaborat un resolució per a establir el procés de transició a la nova normalitat amb els protocols i actuacions necessàries per a l’obertura progressiva dels recursos.

    En aquest sentit en aquesta primera etapa s’ha acordat per als punts de trobada familiar el contacte social i les primeres visites presencials entre persones residents en els mateixos àmbits territorials, deixant per a la fase 2 les de diferents àmbits territorials.

    Per a això el propi personal del centre establirà la programació setmanal de les visites i altres actuacions amb un sistema de cita prèvia, amb un horari flexible adequat i procurant que en tot moment es garantisquen les mesures de seguretat.

    Entre aquestes mesures s’ha acordat que els xiquets, xiquetes i adolescents que acudisquen als punts de trobada familiar puguen portar els seus propis objectes i joc per a evitar l’ús compartit dels joguets existents en les instal·lacions del PEF com a mesura de prevenció per al contagi i propagació del virus.

    Mesures de seguretat i higiene

    Amb l’objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat, es podrà modificar la distribució dels espais. En entrar a les instal·lacions del PEF, les persones usuàries es desinfectaran el calçat i les mans amb solució hidroalcohólica i, a més, se’ls prendrà la temperatura abans d’entrar, restringint el seu accés si té o supera els 37,5 graus.

    Així mateix, es realitzarà neteja i desinfecció els dies de funcionament del servei, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents, garantint una ventilació adequada de totes les dependències.

    Respecte als i les professionals, la disposició dels llocs de treball, l’organització dels torns i la resta de condicions de treball es modificaran, en la mesura necessària, per a garantir la possibilitat de mantindre la distància de seguretat interpersonal mínima de dos metres entre les persona treballadores, i d’aquestes respecte a les usuàries.

    Quan no siga possible, s’haurà d’utilitzar l’equip de protecció previst en cada fase per a la mena de servei de què es tracte.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -