Els més de 2 milions d’euros invertits per l’Ajuntament d’Ontinyent en fer realitat les idees de la ciutadania als últims tres anys “desmunten el fals mite de que participar no serveix per a res”. Així ho posava de relleu l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la presentació de “Ontinyent Participa 2017”, la quarta edició del pioner procés impulsat pel Govern d’Ontinyent perquè la ciutadania propose aquells projectes que volen que s’executen per millorar la ciutat.
L’alcalde compareixia davant els mitjans junt als regidors de Govern Obert, Joan Sanchis, i Ciutadania, Virtudes González, per presentar una nova edició que comença la propera setmana amb l’inici de la fase de presentació de propostes ciutadanes (del 12 de setembre al 2 d’octubre, a través de la web www.ontinyentparticipa.es o del Registre General de l’Ajuntament). Aquest termini suposa avançar l’inici en quasi dos mesos respecte de l’any passat, cosa que Joan Sanchis explicava que “es fa atenent a la voluntat del Consell de Ciutat i amb la intenció de poder votar encara enguany els projectes, i agilitzar així la posterior execució de les obres”.
Posteriorment hi haurà un període d’informació tècnica (del 3 d’octubre al 1 de novembre); de remissió d’informació i anàlisi dels consells sectorial (4 al 21 de novembre); reunio dels consells sectorials i el consell de ciutat per decidir els projectes finalistes (22 al 25 de novembre) i el periode de presentació dels projectes i informació a la ciutadania (28 de novembre al 9 de desembre) que s’amplia en una setmana respecte a l’any anterior. Finalment, les votacions es realitzaran del 12 al 16 de desembre, al període comprés entre les festes de la Puríssima i Nadal. “Els projectes que es trien es faran realitat de la millor manera possible, com venim fent fins ara”, incidia Virtudes González.
Jorge Rodríguez feia un repàs pels diferents projectes executats en les tres edicions anteriors: en 2014 actuacions com la recuperació del pati de l’EPA Sant Carles, l’enllumenat del passeig de Benarrai, l’adequació dels vestidors del poliesportiu, els camins escolars segurs a l’IES l’Estació o les millores a l’immoble municipal del Carrer Trinitat; en 2015, els camins escolars segurs al CEIP Bonavista, la vorera del Camí Vell de l’Estació, la redona d’accés al Pont de Sant Vicent o l’adequació de l’explanada de Tortosa i Delgado; i en 2016 l’asfaltat de diversos aparcaments provisionals, la col·locació de semàfors per a invidents, els treballs selvícoles a Sant Esteve o la creació d’una nova zona verda en Sant Rafel. En aquest cas, a més a més, els propis veïns del barri han participat del disseny d’aquest espai.
“Tot açò eren idees de ciutadans i han acabat fent-se realitat”, apuntava l’alcalde, qui explicava que el pressupost plantejat inicialment per a estes tres primeres edicions era de 1.150.000 euros, i finalment s’han executat obres per valor de més de 2.000.000. “esta és la nostra aposta per la participació, per fer realitat la voluntat de la ciutadania. La ciutat la composem totes i tots i animem als nostres veïns i veïnes a seguir decidint el que volen que es faça i fent d’aquest programa un èxit i un referent”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.
Font: Ajuntament d’Ontinyent