l Govern d’Ontinyent està avançant en l’elaboració del primer esborrany del seu Pla Estratègic de ciutat, document que pretén assentar. En concret, s’ha iniciat una fase d’entrevistes, tallers i accions participatives que estan duent-se a terme amb els agents socioeconòmics de la ciutat des del passat mes de febrer.
La 1ª tinent d’alcalde i regidora coordinadora de Territori, Rebeca Torró, ha destacat que el pla “és un document que volem que es tinga en compte durant una dècada, i per això és fonamental que estiga el més consensuat possible”, assenyalava.
D’aquesta manera, l’equip redactor del pla ha realitzat ja 20 entrevistes individualitzades a representants dels diferents consells sectorials (Econòmic i Social, de Medi Ambient, de Benestar Social, de Cultura, d’Esports, etc) i durant les pròximes setmanes van a fer-se altres tantes a les que també s’inclouen els portaveus dels distints grups municipals.
A més a més, estan duent-se a terme tallers comptant amb els agents socioeconòmics i taules tècniques a les que participen tècnics dels diferents departaments municipals, tot amb l’objectiu de tenir una visió el més global possible de la ciutat i les seues necesitats i qüestions a millorar. Amb la informació ja recollida, l’equip redactor ha iniciat ja els treballs sobre el primer esborrany del Pla Estratègic, que una volta estiga preparat serà debatut al si del Consell Econòmic i Social, òrgan que està actuant com a consell tractor i impulsor del Pla.
Torró explicava que “ja es pot avançar que aquest esborrany girarà al voltant d’una sèrie d’eixos estratègics entre els quals es troben la projecció de la ciutat, el foment de l’ocupació, la sostenibilitat, Ontinyent per a les persones o la revitalització industrial i patrimonial de la ciutat”, explicava.
La coordinadora de Territori afegia que el desenvolupament del pla durant els propers 10 anys “preveu una inversió de 40 milions d’euros amb recursos propis, tot i que el complementarem amb aportacions d’altres administracions. És un document de gran importància que trascendeix els 4 anys d’una legislatura, i pensem que consensuar-ho i fer partíceps a totes i tots els agents socials, econòmics i polítics és el camí a seguir per tal que siga veritablement útil i aplicable pel bé de la ciutat”, concloïa.