Jorge Rodríguez destaca la importància d’apostar per una “reindustrialització intel·ligent” en la construcció del futur model econòmic valencià
L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat la importància de dur a terme una “reindustrialització intel·ligent” en la construcció del futur model econòmic valencià, i ha posat com a exemple polítiques com les accions que s’estan portant a terme des del Govern d’Ontinyent des del punt de vista de finançament de projectes i la inversió en activitats productives.
Rodríguez feia estes declaracions aquest matí després d’acudir com a convidat a un acte de debat organitzat pel Club d’Encontre Manuel Broseta a València, que reunia destacades personalitats del món empresarial i polític per debatre al voltant del model industrial valencià. A l’acte participaven com a ponents el President de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i el catedràtics d’Organització d’Empreses César Camisón i José Pla Barber, comptant-se entre els convidats amb el Secretari Autonòmic del Sector Públic Empresarial de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, Bruno Broseta; el Secretari Autonòmic d’Indústria i Energia de la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç, José Monzonís; el Secretari General del PSPV-PSOE, Ximo Puig, o el President de CIERVAL, José Vicente González.
Jorge Rodríguez, manifestava que “la indústria tradicional ha estat important, és important, i ha de seguir sent important, i precisament per això hem de fer una aposta clara pel que millor sabem fer: innovar. Cal actuar amb intel·ligència i coneixement que la tasca no serà fàcil, però tot allò que de veritat paga la pena és allò que més costa”, destacava.
Els ponents han destacat la importància de la indústria en zones com La Vall d’Albaida, així com la necessitat d’una nova reindustrialització a la Comunitat Valenciana. També s’ha posat en valor les politiques de la Generalitat Valenciana en les dècades dels 80 i 90 impulsades per Joan Lerma, basades en la incentivació de les noves tecnologies, amb apostes com la creació dels instituts tecnològics.
José Pla Barber, també membre del Consell d’Administració de Caixa Ontinyent, destacava a la seua intervenció la necessitat de fer fluir el crèdit, posant com exemple de treball en aquest sentit el conveni signat entre Caixa Ontinyent i l’Ajuntament d’Ontinyent amb el pla “Reactiva Ontinyent”, vinculat a crèdits per finançar projectes sense necessitat d’aval. Com a dada significativa, Pla destacava que en els últims 15 anys tots els préstecs de més de 1 milió d’euros que han passat pel Consell d’Administració de Caixa Ontinyent no han estat en cap cas per a reconversió industrial o inversió en maquinària, sinó que han estat tots vinculats a projectes urbanístics o d’altres tipus.