15 xiquets amb discapacitat gaudiran d’escola d’estiu gràcies al Trèvol

15 xiquetes i xiquets amb discapacitat s’han integrat enguany a les diferents escoles d’estiu que s’organitzen a la Vall d’Albaida gràcies a un acord entre l’Obra Social de La Caixa i l’Associació Amics del Trèvol. Els 7.000 euros de La Caixa permetran l’adquisició de material, així com la contractació temporal de professionals especialitzats en l’acompanyament dels xiquets amb discapacitat. les tasques dels quals consistiran en orientar els monitors de les escoles d’estiu i ajudar a la interactuació entre els xiquets amb discapacitat i la resta d’integrants de les escoles d’estiu. Com valora el vicepresident de la Mancomunitat i conseller responsable del Trèvol, Jaime Peris, «hem d’agrair la sensibilitat de la Caixa per la seua contribució a un projecte d’integració reconegut i valorat a tot l’Estat ja que, tot i que la Mancomunitat destina 1,2 milions d’euros, el 26% del seus pressupost, és fonamental la implicació d’altres entitats públiques i privades perquè el Trèvol puga atendre tota la demanda existent».

La iniciativa, que comptava amb precedents als últims anys, s’ha consolidat aquest estiu amb una aportació econòmica que ha realitzat l’entitat financera destinada al Projecte Trèvol que treballa des de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida per la inclusió social de les persones amb discapacitat. L’objectiu és no interrompre la feina d’inclusió que es desenvolupa durant tot el curs escolar i que cap xiquet amb discapacitat es quede a casa i puguen acudir a l’escola d’estiu que trien els pares entre les 15 ofertades. El treball dels educadors consistirà a orientar els monitors de les escoles d’estiu i ajudar a la interactuació entre els xiquets amb discapacitat i la resta d’integrants de les escoles d’estiu. El programa, a més de donar opció als xiquets amb grans necessitats de suport a compartir el temps d’oci amb altre de la seua edat, fa possible que l’entorn conega de prop i entenga les seues capacitats i limitacions, com també que es relacionen i compartisquen activitats.

El president de l’Associació d’Amics del Trèvol, Rafael Úbeda, ha valorat l’ajuda econòmica de l’Obra Social de La Caixa com un «motiu de satisfacció i agraïment perquè permet impulsar iniciatives que ens ajuden a assolir l’objectiu de la inclusió en la infantesa». Per la seua banda la directora del Projecte Trèvol, Mª Amèlia Martínez, ha afegit que «amb estes iniciatives busquem normalitzar la vida de les persones amb discapacitat des que són ben menudes, ajudar a què la seua vida i la de les seues famílies siga més fàcil, que tinguen una major projecció de futur i, a més, desenvolupar la consciència social sobre les possibilitats de les persones amb discapacitat».

Per part de La Caixa, la responsable de l’Obra Social a la zona, Concepción Beltrán, es mostrava oberta a la col·laboració i a mantenir una llarga i fructífera relació. Jorge Balbastre, director de l’àrea de negoci, afegia que «ens enorgullix comptar amb un pressupost per a les finalitats que es plantegen en l’obra social i la nostra voluntat es revertir-lo en les poblaciones on treballem i desenvolupem la nostra activitat».

Rugby a benefici del Trèvol

Una experiència que l’any passat va aportar 1.900 euros al projecte es repetirà este dissabte 15 de juliol quan Ee Taravi Rugby Club i l’Estudiantes de València s’enfronten a les 18 hores al Clariano. Les entrades i la fila zero es troben a la venda per 3 euros a la seu del Trèvol a la Mancomunitat i la botiga solidària.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Servei de menjar domiciliari per a menors vulnerables fins que es reanude el menjador escolar

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha decretat la posada en marxa des de dilluns un servei …