29/03/2024 - 16:01
Més

    Rodríguez impulsa la creació d’un refugi d’animals i un Aula de Natura a l’antic abocador de La Clariana

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent i cap de llista per La Vall Ens Uneix a les eleccions municipals, Jorge Rodríguez ha destacat que la creació d’un refugi d’animals i un Aula de Natura a l’antic abocador de La Clariana “farà d’Ontinyent un referent en conscienciació mediambiental i de cura dels animals”.Així ho manifestava el primer edil ontinyentí durant la celebració de la jornada d’activitats i exhibicions a la nova zona de jocs canins del Passeig de Benarrai, que tenia lloc ahir diumenge després d’haver-se hagut d’ajornar per les pluges del passat de març.

    Segons explicava Jorge Rodríguez, comptar amb el refugi d’animals abandonats i l’aula de natura que planteja La Vall Ens Uneix a l’antic abocador de La Clariana “permetrà per una banda tenir un lloc on fomentar l’adopció dels animals, i per altra afavorir que els més menuts puguen rebre Educació Ambiental i conèixer tant el refugi com el jardí d’espècies autòctones que es crearà al voltant”, avançava.

    Cal recordar que el Govern d’Ontinyent encapçalat per Rodríguez ja ha gestionat amb GIRSA, propietària dels terrenys, la cessió d’una parcel·la de 34.525 m2 que inclou l’edificació de les antigues oficines, que es vol reconvertir per a estos nous usos. En concret, es planteja utilitzar l’edificació d’oficines, que compta amb 430m2 repartits en dues ales independents, per crear la zona de gestió del refugi i l’aula de natura de caràcter formatiu. A l’espai adjacent de grans dimensions es  condicionaria un bosc mediterrani amb espècies autòctones.

    Des de La Vall Ens Uneix s’ha posat de relleu que “cada volta són més les mascotes que ens acompanyen a les nostres llars. Per això cal atendre’ls amb espais com la nova zona de jocs de Benarrai, però tampoc es pot oblidar als animals abandonats, que necessiten d’espais com el que volem crear a l’antic abocador i que a més volem que servisca per educar en valors mediambientals als xiquets i xiquetes i a la ciutadania en general”, destacaven.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -