20/04/2024 - 9:55
Més

    Ontinyent demana al Ministeri d’Interior la paralització de la redistribució de les Forces de Seguretat

    Altres notícies

    El plenari d’Ontinyent va aprovar per unanimitat en la seua última sessió ordinària les al·legacions i la sol·licitud de paralització de la nova distribució de les Forces de Seguretat de l’Estat proposta pel Ministeri d’Interior. En aquest escrit remés per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, davant la Secretaria d’Estat de Seguretat, es sol·licita que es procedisca a la paralització de la nova delimitació plantejada per la Delegació del Govern i que s’aplique una nova zonificació que permeta actualitzar les competència dels dos cossos de seguretat a Ontinyent així com l’augment de les plantilles de Policia Nacional i Guàrdia Civil.  

    El text explica que en Ontinyent el disseminat té una superfície de 9.500.000 metres quadrats, amb una dotació de 12 agents de la Guàrdia Civil, responsables de la seguretat en tot el disseminat i polígons. Per la seua part, la policia Nacional compta amb uns 65 efectius responsables de la seguretat del casc urbà. Al text signat per l’Alcalde i enviat a la Secretaria d’Estat s’argumenta que la nova zonificació que Ontinyent venia reclamant des de 2008, mai s’havia plantejat que fora a costa de suprimir un dels dos cossos de seguretat que actualment estan prestant servei a la ciutat. Es pretenia una actualització de les zones i l’augment d’efectius, especialment de la Guàrdia Civil. Així mateix, la decisió anunciada per la Delegació del Govern de suprimir la comissaria de la Policia Nacional no sols ha rebut el rebuig unànime de tota la població, dels grups municipals sinó també dels propis comandaments de la Policia Nacional. 

    Tal com es recorda al text, el màxim responsable de la Policia Nacional a Ontinyent, Agustín Robles, va manifestar la seua disconformitat en la Junta de Seguretat del passat novembre, en la qual va estar present el Subdelegat del Govern en València, José Roberto González Cachorro. Al document també es destaca la tasca “molt valorada per la ciutadania” que ve fent la Policia Nacional, tant en seguretat ciutadana com en protecció a les víctimes de violència de gènere. 

    Cal recordar que el Subdelegat del Govern, José Roberto González Cachorro, va participar de la junta de seguretat del passat novembre on va explicar que l’anunci de la supressió de la Policia Nacional en Ontinyent no era “definitiu” i emplaçava a a que l’Ajuntament d’Ontinyent presentara al·legacions contra aquesta decisió, les quals han estat aprovades en el Ple.

    Segons l’anunci de la Delegació del Govern en la provincia de València a partir de 2024, a Ontinyent la competència exclusiva de la seguretat a la ciutat i el disseminat seria de la Guàrdia Civil, amb una xifra d’efectius com a mínim equivalent a la de l’actual suma d’agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil a la ciutat. Els serveis administratius vinculats a la Policia Nacional com ara l’expedició de DNI o passaports es mantindria, i l’atenció a la violència de gènere passaria a ser responsabilitat de la Guàrdia Civil. A més a més es milloraria les condicions de l’actual caserna de la Guàrdia Civil, que passaria a ser considerada com a lloc principal del cos a la zona.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -