15/05/2024 - 2:09
Més

    Esquerra Unida d’Ontinyent valora la primera meitat de legislatura

    Altres notícies

    Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) d’Ontinyent ha emés un comunicat en el qual valora els dos primers anys de legislatura a la ciutat:

    Malgrat la majoria absolutíssima del PSPV de Rodríguez, ens trobem davant una legislatura de baixa intensitat. És palesa la poca capacitat de Rodríguez i els seus per acometre qüestions cabdals per a la nostra ciutat, malgrat el seu poder a l’Ajuntament , Mancomunitat i Diputació a la nostra ciutat queden pendents qüestions cabdals i reivindicacions històriques ( Escola Oficial d’Idiomes, compromisos seriosos per millorar l’oblidada línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, el Nou Hospital , la Residència de persones amb diversitat funcional, l’apropament de serveis com el de la Tresoreria de la Seguretat Social i Hisenda, el Palau de Justícia o les millores als jutjats de la nostra ciutat, etc.

    D’alguna d’aquestes reivindicacions tenim la promesa de començar a treballar aviat com són la residència de persones amb diversitat funcional i la redona de Torrefiel , a la qual no se li ha donat una solució adequada ( manca d’accessos si vens de Bocairent) . En altres assumptes sembla que s’ha donat la batalla per perduda, com és el cas del Pla de Minimització i de l’adhesió d’Ontinyent al Consorci de Residus, l’Alcalde i President de la Diputació haurà d’explicar el seu canvi de rumb respecte a aquest tema i explicar a la ciutadania , per què ara haurà de pagar fem per la seua segona vivenda?, per què no tindran en compte en un futur les bonificacions del fem? i en definitiva per què la nostra ciutat no ha estat capdavantera en la gestió del fem , amb la creació d’una planta de residus comarcal a la ciutat i amb la defensa de la bona gestió derivada del PLA DE MINIMITZACIÓ , l’equip de Rodríguez ha soterrat la possibilitat de seguir en un futur amb qüestions cabdals com la recollida porta a porta.

    A Ontinyent malgrat les promeses tampoc han bufat vents de canvi, mentre a moltes poblacions s’estableixen regidories de protecció i defensa animal, a la nostra ciutat se celebren cada vegada més festivitats com el Bou a les Penyes i festejos taurins que posen l’oci humà per damunt del bon tracte als animals. Tampoc hem avançat massa en laïcitat , la presència de la institució a actes religiosos posa en entredit la separació de poders.

    Malgrat la paràlisi institucional i el poder viure de rendes, entenem que és l’hora de millorar molts temes com la pujada gradual del pressupost en relació a partides com cooperació i solidaritat, que s’introduesquen a les contractacions que realitza l’Ajuntament criteris socials exigits a les empreses, que s’aprofundisca en el procés de pressupostos participatius millorant la participació i l’accés a la informació per part de la ciutadania( l’Ajuntament no pot realitzar projectes que són competència d’altres com la redona de Manterol). L’Ajuntament hauria de millorar la seua informació vers els projectes i les propostes ciutadanes , explicant a la ciutadana quines propostes no poden ser viables, a més a més, ha de posar a l’abast de la ciutadania dinàmiques de millora de la participació per tal que aquesta puga conèixer a fons les propostes i puga debatre aquestes i contraposar-les.

    De manera urgent s’han de desenvolupar mesures de millora i recuperació dels nostres barris històrics, la pèrdua d’inversions al no ser seleccionats en les subvencions europees (EDUSI) ens ha de fer reflexionar per millorar la planificació i disseny que volem per a la nostra ciutat.

    Com a coses positives hem de destacar la recuperació de la nostra memòria democràtica amb el bon funcionament de la comissió creada a petició d’EU per tal de donar un soterrament digne, reconeixement i dignitat als tretze de la corda. Hem d’avançar més en aquesta línia eliminant vestigis de la repressió i del franquisme, fent que els nostres carrers reten homenatge a persones que lluitaren per la dignitat del govern democràtic de la II República i sobretot millorar la difusió dels valors democràtics a les futures generacions. També podem celebrar les passes decidides per tal que Ontinyent siga una ciutat més inclusiva, una ciutat per a tots i totes, on es respecte la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, al respecte se n’alegrem de poder presentar en breu el Pla d’Igualtat i de poder trobar-nos en un procés d’ apoderament total i de treball inesgotable per pal·liar i previndre qualsevol tipus de violència.

    Des d’EU esperem poder seguir treballant de valent per fer d’Ontinyent una ciutat centrada en les persones i en la defensa dels seus drets. Malgrat estar en l’oposició i a banda de ser crítics en àmbits de gestió del govern municipal, estem en política per millorar les condicions de vida de la ciutadania , però sovint el silenci mediàtic al qual es troba condemnada l’oposició i el servilisme d’alguns mitjans de comunicació entorpeix la nostra tasca com a oposició.

    Font: EUPV-Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La veu de les dones tèxtils s’amplia: Agullent i Bocairent se sumen a l’estudi històric

    El projecte 'Dones i Fàbriques' s'amplia a Agullent i Bocairent. Descobreix les històries no contades de les dones de la indústria tèxtil de la Vall d’Albaida i com han modelat la nostra història.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -