28/03/2024 - 14:41
Més

    Conselleria d’Educació iniciarà accions contra l’empresa encarregada de les obres del CEIP Vicent Gironés

    Altres notícies

    La Conselleria d’Educació ha anunciat a l’Ajuntament d’Ontinyent i a la comunitat educativa del CEIP Vicent Gironés, inundat per les pluges d’aquest cap de setmana, que té previst iniciar accions administratives i legals contra l’empresa encarregada de les obres de substitució de la coberta del centre per incomplir els terminis d’execució. Des de la direcció territorial d’Educació s’ha informat que, segons el pla de treball, la coberta deuria haver estat col·locada fa més de deu dies, per la qual cosa es considera que la inundació del centre és responsabilitat de l’empresa contractista tant per no haver previst unes eventuals pluges, com pel retràs en l’execució de l’obra, que inclou també la instal·lació d’un ascensor i la substitució de la xarxa elèctrica.

    Per part dels representants de la Conselleria d’Educació s’ha agraït a l’Ajuntament d’Ontinyent la seua col·laboració, posant a l’abast de la conselleria tots els recursos disponibles des del primer moment en què es va conèixer el succés. L’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat pels regidors d’Educació i Obres, Óscar Borrell i Jaime Peris, i la portaveu de Compromís, Sílvia Urenya, han assistit aquest matí a la reunió convocada per la direcció territorial d’Educació, on s’ha exposat a la comunitat educativa del CEIP Vicent Gironés, la situació del col·legi i les accions que es van a portar a terme per tal que el centre recupere quan abans la normalitat.

    Respecte a l’activitat educativa, l’alumnat del CEIP Vicent Gironés d’Ontinyent reprendran demà les classes, tot i que no serà en l’edifici afectat. Els desperfectes ocasionats per l’aigua en les aules i la resta d’instal·lacions ha portat a la Conselleria d’Educació a traslladar les classes a altres centres educatius de la ciutat per un periode aproximat d’un mes, que és el temps que els tècnics preveuen que puga estar en condicions la part del col·legi que siga necessària per reubicar tot l’alumnat.

    Mentrestant, la Conselleria d’Educació ha determinat que els i les alumnes de tercer, quart, cinquè i sisé de Primària es traslladen al CEIP Rafael Juan Vidal, on els 183 alumnes desplaçats ocuparan 8 aules. Pel que fa a l’alumnat de segon curs de primària, seran reubicats a un aula provisional del CEIP Martínez Valls, que es troba junt al col·legi inundat, mentre que els i les alumnes de primer de Primària i Infantil romandran en el pavelló d’Infantil del mateix Vicent Gironés, que no ha estat afectat per l’aigua.

    Un servei d’autobús, que eixirà des del mateix Vicent Gironés, traslladarà l’alumnat fins el Rafel Juan Vidal i els tornarà al seu centre una vegada acaben les classes. El servei de menjador per a estos alumnes es trasllada també al Rafael Juan Vidal, tot i que serà mitjançant un “catering”. La conselleria confia que en un mes estiga disponible la planta baixa del centre i es puguen reubicar en les aules existents l’alumnat traslladat al Rafael Juan Vidal. No obstant, l’Ampa i l’ajuntament han demanat que, en cas de no acomplir-se el terminis, la conselleria es plantege instal·lar aules prefabricades en una part del pati, atès que consideren que és necessari que tots els alumnes pugen estar en el mateix centre quan abans. La proposta ja ha estat acceptada per la conselleria.

    L’Ajuntament reclama un major control dels terminis per evitar nous contratemps

    Des de l’Ajuntament d’Ontinyent, el seu alcalde, Jorge Rodríguez, ha mostrat la seua contrarietat pel trastorn que per a l’alumnat, el professorat i les famílies va a suposar la inundació de les instal·lacions del CEIP Vicent Girones “per unes obres que ja deurien estar finalitzades”. L’Alcalde ha reiterat la disposició de l’ajuntament a posar a l’abast de la Conselleria d’Educació, promotora de les obres, tots els mitjans que es necessiten perquè el centre recupere la normalitat quan abans, tot i que ha avançat que per part de l’Ajuntament ha reclamat als representants de la conselleria “un major control dels terminis d’execució de les obres per part de l’empresa per tal d’evitar nous contratemps”.

    Rodríguez no ha volgut oblidar-se de la tasca realitzada pel departament de Serveis Municipals, que dirigeix el regidor Manolo Cuesta, qui des de primer hora del matí del diumenge va estar coordinant, juntament amb el regidor d’Educació, Óscar Borrell, les actuacions del operaris municipals i d’una empresa de construcció per tal de minimitzar els danys en el centre. Igualment, l’Alcalde ha reconegut la solidaritat de la resta de centres educatius de la ciutat per haver posat d’immediat el seus col·legis a disposició del CEIP Vicent Gironés.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -