728x90px covid-aj-onti-01

Compromís per Albaida presenta una Moció pel 8 de Març al Ple Municipal

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, el Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Albaida ha presentat una moció per a instar a les institucions de la necessitat de posar una mirada feminista en totes les polítiques públiques, així com en els diferents àmbits de la societat, que es debatrà demà dijous al Ple Municipal.

La regidora d’Igualtat, Mª Àngels Salom de Compromís per Albaida, ha estat l’encarregada de presentar la moció i ha expressat el seu “desig de comptar amb la unanimitat del ple, busquem la complicitat de tots els partits polítics representats, per a seguir treballant per la igualtat, des de la força que ens dona la unitat d’acció enfront de tots els entrebancs que les dones troben en el seu camí cap a un món més just”. Amb aquest esperit s’esperen les aportacions dels altres grups municipals per a poder consensuar la millor proposta possible.

Cal recordar que les dones segueixen patint allò que s’anomena sostre de vidre, i que no és més que el pes d’una societat que conscientment o inconscientment posa límits a la seua llibertat en qualsevol de les seues àrees. Limitacions que van des del seu propi cos, la vida o el desenvolupament econòmic i social que les sotmet a un estatus d’inferioritat en moltes ocasions, i que només pot revertir amb una presa de consciència i polítiques públiques que generen les garanties escaients.

Cal recordar que a l’Estat Espanyol l’escletxa salarial se situa en un 30% i en un 34,4% al País Valencià, segons indica CCOO. Això vol dir una mitjana de 6.107,76 € anuals menys per una treballadora valenciana que desenvolupa una feina d’igual valor que un home.

La Moció presentada per Compromís per Albaida inclou 10 punts on s’assoleixen reptes com elaborar polítiques d’Igualtat de caràcter transversal, dotar-les pressupostàriament, avaluar i fer el seguiment dels acords presos en aquesta matèria i donar-ne compte periòdic al ple municipal. Mesures que comprometen en l’àmbit local a incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos i a les inversions, especialment en les grans infraestructures. Així com, renovar i desenvolupar el Pla d’Igualtat i a publicar al web de l’Ajuntament i a les xarxes socials els avanços en matèria d’Igualtat.

A més la menció inclou declarar Albaida com a municipi contra la violència masclista i lliure de tracta i prostitució. També es demana a altres institucions que segueixen aquest camí cap a la Igualtat real amb polítiques decidides i es sumen a convenis internacionals com el 186 de l’Organització Internacional del Treball per a la dignificació del treball a la llar i a les cures.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Govern prolonga l’Estat d’Alarma fins a l’11 d’abril

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret pel qual es prorroga l’Estat d’Alarma …