Compromís exigeix complir els acords per a investir al president de la Mancomunitat

Compromís per la Vall d’Albaida es va veure avocat a votar en contra de la candidatura única a la presidència de la Mancomunitat després de constatar que l’acord establert entre la formació i el PSPV no anava a ser respectat per banda dels socialistes.

Des de la formació valencianista, d’esquerres i ecologista s’havia adquirit el compromís per part dels socialistes de reestructurar diferents competències com la canera mancomunal que passaria d’agricultura a medi ambient. Una ordenació de responsabilitats més coherent i que permetria canviar el tarannà de la canera i apropar-se a les reivindicacions històriques de la formació i dels col·lectius ecologistes i animalistes de la comarca, que tantes vegades han reivindicat.

Durant les negociacions prèvies Compromís havia exigit que tot l’acord estigués per escrit, i no només de paraula. Per la banda negociadora dels socialistes s’han donat llargues fins a l’última hora i botant la sorpresa quan en l’últim moment s’ha descobert que el PSPV no complia el que s’havia acordat.

Nico Calabuig, portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, ha mostrat el seu desconcert de com s’han desenvolupat els fets i ha manifestat que “enfront de la situació de bloqueig, creiem que l’única manera de resoldre l’avinentesa és establint noves negociacions i garantir el seu compliment per escrit” a més “l’actitud del senyor Gomar dels últims dies ens fa pensar que ha prioritzat mantindre un pacte  amb La Vall ens Uneix per damunt de l’acord amb Compromís, l’únic acord que realment pot garantir la governabilitat de la Mancomunitat”.

D’esta manera, Calabuig ha insistit que “Des de Compromís segueix havent voluntat d’acord, però volem claredat, lleialtat i posar-nos mans a l’obra per garantir el millor servei per a la ciutadania” i també “per als animals, cal un replantejament del funcionament de la canera, i la millor solució és fer canvis d’arrel”.

Per tant, des de Compromís continuen apostant pel diàleg i s’espera poder arribar prompte a un acord satisfactori i que totes les parts respecten allò al que s’han compromés.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP lamenta que l’Hospital s’utilitze per a l’enfrontament i afirma que l’embolic dels pactes està adobant el terreny de la guerra política

El Partit Popular d’Ontinyent lamenta que la construcció del nou Hospital continue utilitzant-se per a …