Compromis a les comarques centrals demana unitat i treball compartit per aconseguir rescatar la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

Alcaldes d’Agullent, d’Albaida, Muro i Agres a més dels portaveus de Compromis a Xàtiva, Ontinyent i Alcoi parlem en taula rodona sobre el tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

En la cita, on estaven representades les comarques centrals, L’alcoià, El Comtat, La Vall d’Albaida i La Costera, s’analitzat la situació de la línia fèrria que vertebra les nostres comarques.

La cita a estat a partir de les 15,30h al restaurant ‘Escuela de Calor’, on després de compartir una jornada de treball i haver dinat junts, s’ha debatut sobre la situació del tren i del seguiment i tractament que li s’està donant tant per la societat, com pels partits polítics.

Han participat l’alcalde de Muro, Rafel Climent; el d’Agres, Josep Manel Francés; el d’Agullent, Jesús Pla; i el d’Albaida, Josep Albert; a més dels portaveus de Xàtiva, Cristina Suñer; el d’Alcoi, David Abad; el d’Ontinyent, Josep Francés; i el de la Vall d’Albaida, Joan Gilabert.

Els alcaldes i regidors de Compromís, han volgut denunciar per una banda, la situació de precarietat que pateix la línia, amb la reducció d’inversions, la falta de control dels viatgers i la falta de voluntat política  per impulsar un tren per a treballadors que puguen anar a València, Alcoi, Ontinyent, etc. fent servir el tren i d’estudiants amb horaris adients sobre tot dilluns i divendres, a més del turisme amb millora d’instal·lacions i d’horaris  pel  cap de setmana, donada l’oferta turística que poden oferir les nostres comarques.

compromis-taula-redona-tren-2013Per altra banda, han denunciat l’actitud del PP en no participar en cap de les activitats i comissions propostes pels ajuntaments i per les plataformes cíviques i la del Psoe, en voler rentabilitzar, mediàticament i electoralment la problemàtica del tren, així com capitalitzar les reivindicacions que son i seran de tots, utilitzant a la resta d’alcaldes i regidors i deixant de costat a la resta de partits de les comarques centrals als mitjans de comunicació.

Per acabar, han anunciat que han presentat esmenes tant als pressupostos de la Generalitat Valenciana, com al del Estat espanyol demanant més inversions, així com preguntes parlamentaries mitjançant el diputat de Compromís al congrés dels diputats, Joan Baldoví, i que esperen que esta línia no siga una desfeta més dels governs del PP, com ja ho han sigut la banca valenciana, la radio televisió valenciana i el València Club de Futbol.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple de la Diputació de València mostra el seu suport unànime al Clúster del Sector Textil Sanitari amb epicentre a Ontinyent

El Ple de la Diputació de València ha mostrat en la seua sessió d’aquest dimarts …