728×90 caixa onti estiu

Calabuig insta a Rodríguez a lluitar per la Comissaria d’Ontinyent

El Grup Polític Municipal Compromís per Ontinyent ha presentat aquest dimecres un escrit dirigit a l’alcalde d’Ontinyent, en el qual li pregunta sobre les conseqüències de l’eliminació de la Comissaria de la Policia Nacional a Ontinyent que pretén el Govern espanyol.

Des de la coalició valencianista, el regidor i portaveu Nico Calabuig, ha assenyalat que “instem a l’alcalde Jorge Rodríguez a aclarir com afectaria a la ciutadania d’Ontinyent l’anunci realitzat esta setmana per la Delegació del Govern, segons el qual la Comissaria d’Ontinyent desapareixeria i passaria a unificar-se amb la de Xàtiva”.

En aquest sentit, Calabuig remarcava que “volem saber si això implicaria una reducció dels efectius que garanteixen la seguretat ciutadana. De la mateixa manera, volem conéixer si això suposaria que la ciutadania d’Ontinyent deixara de disposar de la possibilitat de fer tràmits com l’expedició de DNI o Passaport”.

El portaveu afegia que, en cas de donar-se aquesta situació, “ens trobaríem, una vegada més, amb la pèrdua d’un servei que ens posiciona com a capital de la comarca, i amb una situació que abocaria a la ciutadania d’Ontinyent i la Vall d’Albaida a haver de desplaçar-se a Xàtiva per poder fer-se el DNI o el Passaport”. Per això, recordava que “l’alcalde s’hauria de posar al capdavant de la reivindicació per evitar que, de nou, a Ontinyent i la Vall d’Albaida ens quedem sense un servei que mereixem com a ciutadanes i ciutadans”.

Així mateix, Calabuig demanava “a totes les forces polítiques municipals la màxima unitat en la defensa dels interessos de la ciutat i que, si cal, anem junts a reunir-nos on siga necessari per reivindicar allò que és just per a Ontinyent”.

Joan Baldoví traslladarà la reivindicació a Madrid

A banda de la presentació de l’escrit per via telemàtica, des de Compromís per Ontinyent han contactat amb el seu diputat al Congrés espanyol, Joan Baldoví, per tal que trasllade aquesta reivindicació a l’àmbit estatal.

El diputat ha fet seua la reivindicació de seguida, i en eixe sentit ha apuntat, a través d’unes declaracions, “el compromís de portar a Madrid la iniciativa proposada pels regidors d’Ontinyent Nico Calabuig i Paloma Alberola”.

Baldoví ha incidit en la importància de fer política útil, que consisteix en “defensar els problemes dels nostres pobles, de les nostres ciutats, defensar este problema d’Ontinyent, de la Vall d’Albaida”.

El portaveu Nico Calabuig ha agraït la implicació del diputat Joan Baldoví i ha destacat que “l’única força política que pot garantir la veu de la gent de la nostra terra a Madrid és Més Compromís”.

Comunicat del Govern d’Ontinyent

“Respecte a la redistribució territorial policial a la província de València anunciada per la Delegació del Govern, que teòricament afectaria a Ontinyent a partir de 2024, des del Govern d’Ontinyent es vol aclarir que es tracta d’un anunci fet per un Govern en funcions, en període electoral i que s’implantarà, en tot cas, d’ací 5 anys, si és que s’implanta. Aquesta mesura anunciada de manera precipitada no és la resposta que esperava la població d’Ontinyent als problemes d’inseguretat del disseminat. Tot i esperat les explicacions que ens pot donat el delegat del Govern a la reunió de demà, Ontinyent va a posicionar-se en contra de la pèrdua de qualsevol servei i més si es tracta de la seguretat del nostre veïnat”.

“Per ara ens han informat extraoficialment que es mantindrà la comissaria d’Ontinyent per a l’expedició de DNI, Passaport i demés tràmits administratius vinculats. Així i tot, el que seguim reclamant són canvis en la zonificació i un reforçament dels nombre d’efectius de la Guardia Civil. Qualsevol altra moficació, com la plantejada, que no vinga acompanyada d’un reforçament dels cossos de seguretat no serà entesa per la ciutadania d’Ontinyent i comptarà amb l’oposició del seu ajuntament.”

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent reclama solucions al regidor d’Esports davant la falta de manteniment de la Piscina Coberta

La regidora Paloma Alberola ha demanat a Óscar Borrell mesures concretes davant la visible brutícia i falta de manteniment denunciada per veïns i veïnes, i ha recordat que Compromís per Ontinyent ja va fer un prec en aquest sentit en l'últim Plenari ordinari