Ontinyent col•labora en la posada en marxa de 4 projectes de cooperació a països en desenvolupament

La solidaritat d’Ontinyent va fer possible durant 2018 la posada en marxa d’un total de 4 projectes de cooperació amb països en desenvolupament, articulats a Àfrica, Àsia i Sudamèrica mitjançant ONGs locals o amb representació a la ciutat.

El regidor coordinador d’Educació, Esports, Igualtat i Cooperació, Óscar Borrell, i la regidora de Cooperació, Katty Ushiña, destacaven “la solidaritat mostrada per la ciutadania i l’Ajuntament d’Ontinyent fan possible la consecució d’aquestos projectes, i la construcció d’un món més just i solidari amb les persones, on es defensen els drets humans i on no siga necessari emigrar a altres països per sobreviure”, manifestaven. Així, entitats com la Fundació Pau i Solidaritat, Manos Unidas, Creu Roja, la Fundació Vicente Ferrer o Escoles Solidàries amb comptat amb aportacions dins la partida econòmica “Projectes de Cooperació Internacional”, que cada any destina l’Ajuntament a recolzar la població de països que en gran mesura de la solidaritat de la resta del món, i que en 2018 va comptar amb una dotació de 39.000 euros.

En concret, Ontinyent ha participat en el projecte de Manos Unidas amb una inversió de 9.785,28€ per construir i equipar un centre de formació per a dones, jovens i xiquets de Burkina Faso. Així mateix, mitjançant la Fundació Vicente Ferrer dotaran amb una subvenció de 7.599,41€ d’una vivenda digna i sanejament bàsic per a 15 dones i les seues families a la India. També a Burkina Faso, però a través de Creu Roja es milloraran les condicions de treball i productivitat de 1.133 dones amb una subvenció de 6.550€. A través de Pau i Solidaritat, Ontinyent ajudarà a 20 famílies de El Salvador al enfortiment productiu mitjançant sistemes d’agricultura sostenible. L’últim dels projectes en els quals ha col·laborat Ontinyent a través d’Escoles Solidàries ha permès amb una subvenció de 7.515,90€ la construcció d’un pou artesanal d’aigua entubada a la comunitat educativa de Xalbal (Guatemala).

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La “Brigada DANA” crea dos fanals artesanals per substituir els caiguts al Pont de Santa Maria

Dos operaris de la “Brigada DANA” amb experiència al sector de la restauració han creat …