Home > Destacat > La línia Xàtiva-Alcoi serà interrompuda dos mesos per a executar obres en les vies

La línia Xàtiva-Alcoi serà interrompuda dos mesos per a executar obres en les vies

La línia de deixarà de funcionar durant dos mesos per la posada en marxa d’unes de millora per part del , segons apuntava una informació publicada en Las Provincias.

Les actuacions, que busquen corregir les deficiències que la línia arrossega a les vies, tindran una durada aproximada de dos mesos i faran necessària la interrupció del tràfic de trens i l’habilitació d’un mitjà alternatiu per carretera per al transport de viatgers. Aquesta mesura ja s’aplica en altres trams de línies en obres, com el trajecte de Rodalies entre l’Alcúdia de Crespins i Moixent.

A hores d’ara no s’han comunicat els trams de la línia Xàtiva-Alcoi que seran intervinguts ni el pressupost de l’actuació, però, segons apunta Las Provincias, les obres podrien centrar-se en la consolidació de talussos, canvi de travesses o reforçament dels carrils, que encara se subjecten amb brides. Així mateix, altra actuació estaria vinculada amb la correcció de les limitacions de velocitat (a 30 o 40 quilòmetres per hora) existents a la línia. Actualment hi ha unes 10 limitacions, i 8 d’elles entre i Alcoi.

Pel que fa a les obres, arribarien després que en el mes de febrer el secretari general d’infraestructures del Govern Central es reunira amb els alcaldes d’Ontinyent, Xàtiva i Alcoi, per parlar d’una inversió urgent en el traçat de la línia, per valor d’uns tres milions d’euros. A l’encontre, els alcaldes van traslladar el seu malestar per l’estat de la línia, així com els incompliments d’ fins al moment. Sobre aquesta inversió de 3 milions, el secretari general va afirmar que intentaria executar-se en 2017 o 2018, i que no estava previst, a curt termini, incloure més .

Aquesta actuació arriba després d’anys de reivindicacions per defensar la viabilitat i necessitat d’inversió en la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi.

Font: Las Provincias i redacció pròpia

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Prop d’un centenar de majors de l’Eliana visiten Ontinyent

Prop d’un centenar de majors del municipi de l’Eliana visitaven aquest dimarts la ciutat d’Ontinyent, …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *