La nova ordenança del Pou Clar d’Ontinyent persegueix acabar amb la massificació del paratge i l’acumulació de residus

Les brigades municipals del Pla d’Ocupació han rehabilitat la zona de Galindo per a reubicar allí els visitants que volen fer “pícnics”

L’Ajuntament d’Ontinyent ha començat a aplicar una nova ordenança per tal de regular l’ús del Paratge Municipal del Pou Clar i evitar la massificació de gent i l’acumulació de residus. Entre les normes contemplades al nou reglament, impulsat per la pou clar-1Regidoria de Medi Ambient amb la col·laboració de les ponències de Serveis Municipals i de Policia Local, destaca la prohibició tant de cuinar qualsevol aliment com menjar plats cuinats utilitzant coberts i elements complementaris. Només es permet menjar entrepans i beure refrescos i aigua. Es tracta així, segons Fran Quesada, Regidor de Medi Ambient, “d’evitar la massificació de la qual era objecte el Pou Clar en els mesos d’estiu i les conseqüències de brutícia que això comportava”.

Per tal de donar una alternativa als visitants que vulguen fer “pícnic”, l’Ajuntament, mitjançant les brigades municipals del Pla d’Ocupació 2013, ha recuperat la zona de Galindo. Concretament, les millores de Galindo consisteixen en la reconstrucció de les escales que condueixen a l’àrea des del propi paratge, mentre que les brigades municipals han realitzat treballs de neteja, poda, aclariment de pins i desbrossaments, i s’ha senyalitzat el paratge amb les noves indicacions de l’ordenança, millorat les baranes de fusta i s’ha habilitat una nova font.

La zona de Galindo disposa ara de tres espais, un dels quals està lliure de taules perquè els usuaris munten el seu propi mobiliari, just on està situada la nova font. Als altres dos llocs s’han efectuat tasques de neteja i conservació del mobiliari ja existent, a més d’adaptar-se rampes i escales per a millorar els accessos a la zona, tant des dels pous com des de la carretera. Addicionalment, la regidoria ha realitzat una millora de la canalització d’aigües sobrants de la sèquia de rec de la vora del Pou dels Cavalls, que abans s’omplia d’aigua, per a possibilitar el seu ús.

L’ordenança, a més de la prohibició del “pícnic” al Pou Clar, contempla entre els usos i activitats prohibides abandonar residus de qualsevol tipus, dur a terme càmping i vivac, encendre foc, arrancar plantes i molestar la fauna, accedir amb vehicles de motor al paratge, accedir amb animals de companyia de juny a setembre ¾la resta de l’any han d’anar amb corretja¾, pescar de juny a setembre, abocar líquids, utilitzar sabons i detergents, orinar, defecar, escopir, i accedir amb cadires, taules i altres mobles.

Per tal de millorar la seguretat en aquest espai, com es va a aprovar al ple del mes d’abril, la Regidoria de Policia Local ha incrementat la presència amb un agent d’11 del matí a 8 de la vesprada, de dilluns a divendres, i dos agents fixes, els caps de setmana en el mateix horari. Al mateix temps, segons ha explicat José María Hoyos, Regidor de Policia Local, per segon any consecutiu s’ha posat en marxa la Patrulla Verda, que vigila els parcs i jardins de la ciutat, entre ells el Pou Clar, de 5 de la vesprada fins la una de la matinada. A banda, l’Ajuntament ha destinat quatre becaris estudiants de carreres relacionades amb el medi ambient per a que informen als banyistes de la nova normativa i perquè recopilen informació per a un futur pla de gestió del paratge.

Al mateix temps, per tal de reforçar la neteja, des de la Regidoria de Serveis Municipals, s’ha destinat una persona exclusivament a mantenir net el paratge del Pou Clar, segons ha explicat el regidor Manuel Cuesta, qui ha destacat la importància que està tenint el treball de les brigades municipals del Pla d’Ocupació 2013 per tal de millorar espais urbans i paratges protegits com ara el Pou Clar.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Renoven el sòl de seguretat dels jocs infantils amb plàstic reciclat

L’Ajuntament d’Ontinyent emprarà a partir d’ara un nou material reciclat per equipar el sòl de …