El “Banc del Temps” d’Ontinyent arranca amb 30 persones inscrites

El “Banc del Temps” d’Ontinyent ja està en marxa, i compta amb els seus 30 primers inscrits per intercanviar serveis de manera gratuïta i solidària. La iniciativa impulsada des de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Agrupació Municipal de Voluntariat Social té la seua seu a l’edifici de la UNED-Centre Social, al barri de Sant Rafel.

El regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava que “tots tenim habilitats que compartir i ensenyar, i amb el Banc de Temps podem rebre altres a canvi sense diners pel mig, amb serveis solidaris, que a més poden ajudar als ciutadans a sentir-se actius i valorats dins de la seua comunitat”, explicava.

Hui dimecres s’ha desenvolupat una jornada formativa per al grup gestor, compost per voluntaris i personal municipal, als que s’ha facilitat un manual d’us i bones pràctiques d’aquest servei. Per tal de formar part del Banc de Temps d’Ontinyent es convida als interessats i interessades a tenir una entrevista amb les persones que atenen a secretaria. En aquesta primera entrevista s’explica detalladament el funcionament i normativa del Banc de Temps, i es dona la possibilitat d’omplir una fitxa d’inscripció i signar les normes de funcionament i la protecció de dades.

Un cop feta la inscripció (sent necessari un document identificatiu), s’activarà el compte i l’usuari o usuària rebrà les claus per començar a fer intercanvis per internet, o un talonari en paper i llistat d’ofertes i demandes en cas que no es tinga accés a intern.

Es poden inscriure tant persones particulars com entitats locals sense ànim de lucre (centres de discapacitat, etc), i entre els possibles serveis i tasques que es poden intercanviar estan l’acompanyament a persones majors, cura de xiquets, arranjaments domèstics, classes d’idiomes, classes de ioga, pilates, teatre o música, predominant l’intercanvi de col·laboracions de caire social.

Jaime Peris, animava a la ciutadania “a compartir el seu temps amb els demés amb esta iniciativa que pretén afavorir l’intercanvi de serveis sense generar cost econòmic, fomentar les relacions d’amistat i la comunicació entre les persones, i enriquir als usuaris amb experiències en economia social, participació i interculturalitat”, assenyalava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Ferida una dona en un accident de cotxe i camió al Palomar

Aquest migdia, al voltant de les 12:20h, s’ha produït un accident entre un camió i …