Conselleria de Medi Ambient es reuneix amb els alcaldes de les poblacions afectades per l’incendi de 2010

A pocs dies de complir-se els dos anys de l’incendi que va devastar en 2010 més de 3.200 hectàrees de superfície forestal a les comarques de La Vall d’Albaida i El Comtat, la Consellera d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha accedit a reunir-se amb els representants dels municipis afectats pel foc.

Aquesta reunió es produirà en el matí de demà dimecres, després de repetides peticions formals de reunió que se li han realitzat per part d’aquestos municipis, per tal de coordinar un pla de recuperació amb la Generalitat Valenciana i parlar de l’estat de les ajudes pendents. D’aquesta manera, assistiran a l’encontre l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Medi Ambient de la localitat, Fran Quesada, així com alcaldes i regidors d’Albaida, Alfafara, Agres, Agullent, Benissoda i Bocairent, que es reuniran prèviament a l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de posar-se en comú abans de la reunió amb la Consellera.

Els representants municipals tornaran a demanar a la Conselleria ajudes per a pal·liar els efectes de l’incendi i repoblar la zona, però especialment actuacions urgents per netejar alguns espais que continuen sense netejar, al mateix estat en que van quedar després del pas de les flames. A més a més, es presentarà a la Consellera l’estudi encomanat pels municipis on es determinen les zones òptimes per a la reforestació. Els alcaldes i regidors exposaran a Isabel Bonig quines han estat les actuacions que s’han realitzat des dels seus municipis en estos dos anys, que han inclòs tasques conjuntes com ara la retirada de fusta cremada o el llançament des de l’aire de llavors especials per tal d’arribar als llocs menys accessibles.

Cal recordar que tot i que el President Camps va anunciar poc després de l’incendi la plantació d’un milió d’arbres a la zona, en aquest període l’única acció que ha emprès la Generalitat va ser una línia de subvenció a estos municipis per contractar gent que fera tasques de neteja, replantació i creació de barreres antierosió a la zona. Es dona la circumstància que els ajuntaments van contractar i pagar a estes persones, i la Conselleria -que s’havia compromès per escrit a fer-se càrrec de estes despeses amb una ordre publicada fins i tot al DOCV- a hores d’ara no ha pagat ni un euro, amb les subvencions justificades des de fa un any. En alguns casos com el d’Agres, fins i tot, la Generalitat ha reduït els recursos i les brigades de manteniment i de neteja de la serra i també les brigades d’emergència.

 Des dels ajuntaments dels municipis afectats s’ha manifestat que “esperem que la reunió amb la Consellera Isabel Bonig servisca per poder comptar d’una volta amb les ajudes necessàries per fer front a una situació que segueix sent catastròfica als nostres termes”, assenyalaven.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Suspesa la setmana Santa a Ontinyent

Les conseqüències del COVID-19 no paren de deixar-se notar a la ciutat. Després de la …