19/04/2024 - 23:58

L’ ESET Ontinet es queda a les portes d’emportar-se el partit de la temporada

Els deixebles de Fede Cloquell van posar contra les cordes al totpoderós C.B.Molina, on diferents decisions arbitrals provocaren la polèmica.

El dissabte al pavelló, amb un aspecte impressionant, ple d’aficionats disposats a recolzar a l’equip d’ Ontinyent, L’ ESET ONTINET rebia aquesta setmana a un dels primers classificats a la lliga, el C.B. Molina, amb el repte d’aconseguir la victòria i assegurar-se, a falta de 6 jornades per a la finalització del campionat, que el pròxim any tornarien a estar a la 1ª Divisió Nacional. Mentre que els murcians volien no perdre cap opció per a disputar amb el C.B. Guardamar i el sorprenent C.B. Cartagena, en la lluita per la primera posició que dona l’ascens directe a lliga EBA.

Al primer quart, les intencions dels murcians eren ben clares. Volien distanciar-se en el marcador lo abans possible per a que l’ ESET li costara mes, clavar-se en el partit. Amb defenses intenses i contraatacs molt ràpids aconseguien cistelles molt fàcils. Però l’ ESET portava fets els deures de casa, i no deixava despegar en el marcador als visitants. Amb un equilibri d’anotació entre jugadors interiors i exteriors, els blanc-i-blaus feien front a la llau de contraatacs visitants. Fou el moment en que l’entrenador visitant va decidir pasar a una defensa zonal 1-3-1 de la que “gaudiria” el públic 38 minuts mes. Al final dels primers 10 minuts el marcador era 23-21.

Al segon quart, la historia es repetia, encara que amb una lleugera millora per als locals, que els permetia tindre una diferencia de 6 punts. El C.B. Molina molt nerviós, li donava totes les responsabilitats al seu capità Jose David Costa, un anotador incansable, que veia com l’ ESET ONTINET podia ser per a d’ells, la pedra en el camí de l’ascens. Al final de la primera part lluïa en l’electrònic 44-38, favorable per als locals.

Però fou al 3er quart on esdevindria la polèmica arbitral. El domini sota els taulells dels deixebles de Fede Cloquell era mes que notable. Totes les parelles de pivots locals rendien a gran nivell a la pista, i atac rere atac estaven fent un forat cada vegada mes gran en la cistella dels visitants. Fou en aquest moment quan un dels árbrits va decidir anivellar aquest factor, i assenyalar en menys d’un minut 2 faltes personals i una tècnica a Cheikh Diop, que fins a aquest moment estava fent un del partits mes notables de tota la temporada amb 5 taps i mes de 10 punts.

Amb el desconcert final, el C.B. Molina aconseguia ficar-se per davant al marcador, i tornar-li la diferencia als locals, per acabar el 3er quart amb 59-66.

Ens esperaven 10 minuts d’autèntic bàsquet, de lluita tu a tu, del líder de la lliga front a un recent ascendit. Als últims minuts el pavelló seguia omplint-se d’aficionats i curiosos, que volien vore el desenllaç d’aquest impressionant partit, amb un ambient ensordidor, on les anades i tornades eren constants i els balls del marcador embogien als aficionats.

Però al minut 1 de l’últim quart, per si encara no hagueren prou protagonistes, va tornar a aparèixer la polèmica figura del àrbitre. Es tornava a repetir la historia, però esta vegada en Carlos Calabuig com a subjecte passiu. Una falta personal inexistent, junt a una falta tècnica, desqualificaven a altre pivot i pilar fonamental de l’ ESET ONTINET.

El aficionats van rebentar, i l’ambient que es va generar encara li va donar forces als ontinyentins per a intentar refer-se de d’aquestes importants baixes per a la resta del partit. A falta de 2 minuts per a la finalització del partit el col·legials aconseguien apropar-se a l’electrònic (4 punts de diferencia), però l’encert dels murcians comandats per Jose David Costa (19 punts) feu que la victòria tornara a casa amb el autobús del C.B. Molina. Al final del partit 76-85

Aquesta setmana per motius de baixes, l’ ESET ONTINET disputarà el partit corresponent a la 21 jornada de lliga el divendres, front al C.B. ELDA. Per als del Vinalopó es una jornada pràcticament decisiva, ja que la victòria es l’única pedra on agafar-se per intentar salvar la temporada, mentre que per als blanc-i-blaus una victòria en Elda suposaria la consecució del primer i principal objectiu de la temporada, la salvació.