728×90 caixa onti
Home > Educació > L’IES L’Estació impulsa un intercanvi d’alumnes entre Ontinyent i Bocairent

L’IES L’Estació impulsa un intercanvi d’alumnes entre Ontinyent i Bocairent

Un projecte educatiu dissenyat pel Departament d’Administració de l’institut públic ontinyentí ha possibilitat un intercanvi estudiantil entre el seu alumnat de Formació Professional Bàsica i el de l’IES de Bocairent. La iniciativa, denominada Mostra la teua ciutat, ha permés l’elaboració, per part dels estudiants, d’una guia i un àlbum dels llocs més emblemàtics i turístics de la ciutat amb l’objectiu de promocionar la localitat i mostrar els seus punts neuràlgics a l’alumnat bocairentí. “El treball cooperatiu i en equip és molt més motivador per als joves amb problemes d’aprenentatge a l’aula”, explica la professora Encarna Soriano, que valora positivament aquesta experiència amb la qual s’ha aconseguit un bescanvi d’informació entre dues ciutats properes.

La visita dels estudiants de Bocairent a la capital de la Vall d’Albaida es va desenvolupar amb total cordialitat i autonomia, ja que fou el mateix alumnat de l’IES L’Estació el qui exercí de guia, presentant als seus companys els principals trets i serveis de cadascun dels emplaçaments visitats, entre els quals figuraven el MAOVA, el Palau de la Duquessa d’Almodóvar, el teatre Echegaray o el refugi antiaeri de Tortosa i Delgado.

El projecte també contemplava un encontre amb els estudiants de Bocairent, els quals guiaren la comitiva de l’IES L’Estació i mostraren alguns dels llocs més representatius d’aquest municipi valencià, com per exemple les Covetes dels Moros, la Cava de Sant Blai, l’Arciprestal de l’Assumpció o la Plaça de Bous, un espai únic que té la particularitat d’estar íntegrament excavat en pedra.

A causa de l’excel·lent acollida d’aquesta vivència, no es descarten futures col·laboracions entre els dos grups participants.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’IES L’Estació, subcampió d’Espanya en les Olimpíades de Ciberseguretat 2018

Vuit alumnes de l'institut ontinyentí obtenen a Màlaga un digníssim segon lloc en aquesta competició estatal on participaven deu centres escolars