L’estudiantat d’Ontinyent construeix drons amb fins socials

L’Ajuntament d’Ontinyent a través de la regidoria d’Educació impulsa la tercera edició d’un projecte d’innovació educativa a estudiants de l’ESO basat en la construcció de drons amb una finalitat social o mediambiental d’impacte positiu per al seu entorn.

En esta edició, el projecte arriba als centres concertats de la ciutat: CC Sant Josep, CC La Milagrosa i CC Santa Maria. Este matí, el regidor d’Educació, visitava el col·legi Santa Maria qui explicava que “era fonamental posar a l’abast de tot l’estudiantat de secundaria la possibilitat de treballar este tipus d’eines perquè es produïsquen aprenentatges significatius que després puguen tindre aplicacions socials”. Es tracta d’un projecte promogut per la Universitat Miguel Hernández, la FECYT (Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnología – Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat) i l’empresa El Caleidoscopio, que inclou la participació en la “Fira Aèria” a Alacant i València.

La directora pedagògica del col·legi Santa Maria, Isabel Mollà, agraïa a l’Ajuntament la possibilitat que l’alumnat puga conèixer de primera mà estes tecnologies perquè “estos coneixements que aprenen a l’aula poden traslladar-se a la realitat del dia a dia. Amb este projecte, l’alumnat pot posar en pràctica els coneixements teòrics que han après, que és un aspecte fonamental de la formació”.

Este projecte s’inicia amb una fase de formació del professorat, per després donar el protagonisme a l’alumnat, primer amb el muntatge i configuració dels drons, i posteriorment pensar i plantejar possibles aplicacions socials o mediambientals. El projecte finalitza amb l’exposició pública durant la “Fira Aèria” que segons manifestava Borrell consideren fonamental perquè “l’estudiantat puga mostrar tot allò que han après. Com a Equip de Govern pensem que invertir en innovació i en educació és fonamental per continuar avançant com a societat”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent elabora 450 dossiers pedagògics personalitzats per a l’alumnat sense accés a internet

El Pla Pedagògic posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de fer front als …