El primer InnoBar de la Comunitat Valenciana arriba a Ontinyent

50 docents + 10 píndoles educatives + una cervesa. Aquesta és la fórmula matemàtica dels Innobars, esdeveniments formatius autogestionats per professors on una desena de ponents presenten en un ambient distés, i en un màxim de cinc minuts per conferenciant, una sèrie de recursos, consells o ferramentes didàctiques per aplicar immediatament a l’aula. Aquest format original, que està proliferant en els últims temps a Madrid i Barcelona, tracta de promoure entre la comunitat educativa l’intercanvi d’experiències innovadores. Així ens ho explica el promotor de la iniciativa, el professor d’Informàtica Juan Torres, per a qui “el més important és crear les condicions adequades perquè el professorat tinga la possibilitat de modificar les metodologies i estratègies d’aprenentatge”.

L’elevada expectació que ha generat aquest esdeveniment ha provocat un alt nombre d’inscripcions, per la qual cosa Il Rosso obrirà també les seues portes a totes aquelles persones que estaven en la llista d’espera. En total, seran 90 els assistents que prendran bona nota dels trucs pedagògics mentre gaudeixen d’una refrescant cervesa. “Aquest intercanvi d’idees i opinions en un entorn menys formal”, manifesta Juan Torres, “és un bon començament per gestar nous projectes col·laboratius entre el professorat d’un mateix centre o, fins i tot, de centres diferents. L’objectiu final, com diu el Premi Nacional Javier Espinosa, és ‘fer tribu'”.

L’InnoBar del proper dimecres, el primer en celebrar-se a la nostra comunitat, ha comptat amb el patrocini i la col·laboració d’Il Rosso, Papes Buquet, l’IES L’Estació i l’Ajuntament ontinyentí, que subvencionarà l’enregistrament de les píndoles educatives oferides pels oradors i la posterior edició del vídeo que s’elaborarà a partir de l’esdeveniment.

Aquests tipus d’encontres, que busquen allunyar-se deliberadament de la serietat i formalitat dels congressos i conferències, pretenen seguir creixent i propagar-se a altres ciutats o països. De fet, València o Alacant seran les pròximes destinacions on aterrarà el que ja està considerant-se el nou esdeveniment educatiu del segle XXI connectador de docents.

Font: IES L’Estació d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent obrirà en la Fase 2 el pavelló, gimnàs i trinquet del Poliesportiu Municipal

L’Ajuntament d’Ontinyent augmentarà amb l’entrada en la Fase 2 del desconfinament els espais utilitzables al …