Ontinyent es declarada com a Ciutat de la Ciència i la Innovació

El Ministeri d’Economia i Competitivitat ha declarat Ontinyent “Ciutat de la Ciència i la Innovació” gràcies a la seua aposta por una gestió innovadora i l’impuls de d’iniciatives modernitzadores. Es tracta d’una distinció que s’atorga a les ciutats que afavoreixen la sostenibilitat econòmica i el creixement basat en el coneixement i la innovació. Entre altres avantatges, permetrà a la ciutat d’Ontinyent a accedir a línies especials de finançament, tenir prioritat per a la ubicació d’instal•lacions científiques i tecnològiques estatals i passar a ser una de les 56 ciutats innovadores de la Red Innpulso, de caràcter estatal, i on es troben ajuntaments com Pamplona, Oviedo, Santiago de Compostela o Sabadell.

“Amb aquesta distinció, Ontinyent se situa en companyia de les 55 ciutats espanyoles capdavanteres en matèria d’innovació i desenvolupament”, ha destacat hui en roda de premsa l’Alcalde d’Ontinyent i impulsor de la candidatura, Jorge Rodríguez, qui ha rebut la notícia personalment de part de la directora general de Competitivitat del Ministeri, María Luis Castaño. Per a Jorge Rodríguez, aquesta distinció ve a reconéixer l’apostat del Govern d’Ontinyent “per innovar amb les eines que tenim al nostre abast, i constata que Ontinyent va pel bon camí en matèria d’innovació i economia sostenible”, ha afegit.

Altres avantatges del nomenament són la promoció de la ciutat en esdeveniments internacionals relacionats amb el I+D+i i el desenvolupament basat en el coneixement; la integració al grup de treball Mineco-Minetur sobre turisme científic; el foment de projectes colaboratius entre municipis de la xarxa “Innpulso” o l’autorització per a l’ús de la distinció en accions de promoció de la ciutat.

Entre les accions del Govern d’Ontinyent que han avalat la candidatura presentada des del consistori per a rebre esta distinció, es troben la celebració del fòrum tecnològic “I+T”; les mesures d’estalvi energètic aprovades per l’Ajuntament; els incentius per a l’ús de bicicletes elèctriques; l’adquisició de vehicles elèctrics per a la Policia Local; la creació de l’espai de “coworking” anomenat “Soterrani de les Idees”; el programa “Reactiva Ontinyent”; el sistema “Landis” de localització de vivendes en el disseminat; el foment de les noves tecnologies en l’administració amb iniciatives com “Ontinyent GO!”; la presència a les xarxes socials; la instal•lació de wi-fi a espais públics; la transmissió dels plenaris a través d’internet; o el projecte “Ontinyent participa”.

Jorge Rodríguez tenia paraules d’agraïment per a les entitats que van recolzar la candidatura, entre les que han estat el Consell Econòmic i Social, el Clúster d’Innovació i Sostenibilitat Innovall, la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) i Caixa Ontinyent. A més, s’ha comptat amb el suport de quasi una vintena d’empreses locals, i associacions com Comerç In, Ahval, la Asociación de Empresarios Instaladores Eléctricos, Telecomunicaciones y Energías Renovables de Valencia; l’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d’Albaida; ATEVAL-Junta Comarcal i l’Associació d’Emprenedors Rurals AER.

Rodríguez ha posat de relleu que amb les iniciatives impulsades pel Govern d’Ontinyent vinculades a la generació d’activitat econòmica intel•ligent i d’alta qualificació “estem marcant el camí cap a un Ontinyent on prime el treball, l’esforç i la innovació, una ciutat amb futur que amb aquest reconeixement per part del Ministeri veu obertes les portes a noves possibilitats per seguir avançant”, destacava l’Alcalde d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el …