Benigànim baixa els impostos i destina el superàvit pressupostari a carrers, camins i il·luminació

L’Ajuntament de Benigànim ha aprovat la rebaixa impositiva del rebut de la Contribució (IBI) i de la Plusvàlua Municipal (IIVTNU) en el plenari extraordinari celebrat el passat 2 de novembre. Igualment, es va aprovar la destinació dels 396.000 euros del superàvit de 2016 a inversions financerament sostenibles. Les propostes econòmiques de l’equip de govern socialista d’Amparo Canals, han obtingut el suport de tots els grups municipals i permetranl, per primera vegada, la inversió de 396.000 € de recursos propis en adequació de carrers i camins, lluminàries i altres instal·lacions municipals necessitades d’actuacions contundents. El regidor d’Hisenda, Cristóbal Barceló, destaca que «l’esforç del poble i l’equip de goverm socialista han possibilitat estos bons resultats econòmics que es traduixen en superàvit pressupostari i l’acompliment de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera (LOEPSF); a més d’una tresoreria envejable».

La tresoreria complix els requisits de la LOEPSF per a destinar el remanent a despeses generals, com son, la inexistència de factures als calaixos (compte 413); un Periode Mitjà de Pagament de factures de 30 dies per a reconeixer les factures i 30 per a pagar-les que Benigànim té situat -14 dies, és a dir, que paga abans de que acaba el periode de reconeiximent; o estar per baix del límit d’endeutament i no incórrer en dèficit corrent. Per això, anuncia l’alcaldessa, Amparo Canals, «per primera vegada en la història, Benigànim podrà fer com la Diputació els dos últims anys i destinar el remanent de tresoreria a gastos generals molt necessaris en lloc de tornar deute que, d’altra banda, se seguix tornant i reduint a bon ritme» amb la qual cosa s’alleuja la pressió d’estes necessitats de cara al pressupost de 2018 i possibilita les rebaixes impositives i l’atenció d’altres despeses importants.

Pel que fa a la plusvàlua municipal, manté la reducció del 60% que es va aprovar el primer any de legislatura i el tipus impositiu de la contribució urbana i rústica assolix el mínim històric, el 0’60 %, quan en 2012 es trobava en el 0’99%.

Font: Ajuntament de Benigànim

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el …