Home > Economia > Augment d’un 2,13% en el pressupost municipal per al 2017 de Bocairent

Augment d’un 2,13% en el pressupost municipal per al 2017 de Bocairent

El pressupost de l’ per al 2017 ascendeix a 2.757.482,60 euros, el que suposa un increment del 2,13% respecte de l’any anterior malgrat mantenir-hi congelats tots els impostos i taxes municipals, i haver-hi aprovat en maig una rebaixa del tipus de l’impost de béns immobles urbans del 0,74 al 0,70. Aquesta línia persegueix “fer-ho el més fàcil possible al nostre veïnat”, com va manifestar el portaveu socialista Xavier Molina durant la sessió del celebrada dijous passat, 1 de desembre, que va aprovar els comptes amb el vot a favor del , l’abstenció de Compromís i l’oposició del PP.

En la relació de despeses, el capítol de personal preveu un augment dels sous dels treballadors municipals d’un 1%; en canvi, es congelen les retribucions de l’equip de govern. Aquestes mesures persegueixen “mantenir o millorar els serveis públics que presta l’Ajuntament” segons Molina per a qui el pressupost del 2017 també reflecteix una aposta per un “ per a les persones” ja que la partida destinada a ajudes individuals creix en més d’un 10%.

Els comptes inclouen dos noves partides. Una, destinada a promoció econòmica, està dotada amb 10.000 euros als quals cal sumar més de 6.000 euros per a completar el taller d’ocupació atorgat pel mentre que la segona comptarà amb 50.000 euros per a la rehabilitació de vivendes al barri medieval. Igualment, creix l’aportació municipal a com la de Familiars i Malalts d’Alzheimer (de 12.000 a 13.000 euros) o Mariola Verda (amb un increment del 25% fins els 2.500 euros) i es manté la de la resta de col·lectius locals al mateix temps que s’inclou per primera vegada una ajuda a l’Associació d’hostaleria i de turisme local o es preveu un de col·laboració amb la Fundació Victoria Laporta que gestiona la finca el Buixcarró amb criteris de mediambiental. Aquest suport pretén “reforçar encara més si cal el teixit social i cívic de Bocairent per mantenir el seu dinamisme” en paraules del portaveu socialista.

En el capítol d’, cultura, educació i esport seguiran comptant amb el mateix volum pressupostari. A més, els comptes de l’Ajuntament de Bocairent per al 2017 preveuen 15.000 euros per a l’habilitació d’una bebeteca i 6.500 euros per a l’espai jove així com 12.000 euros per a arreglar el sostre de la cooperativa agrícola.

El pressupost de la residència de la 3a edat constata l’augment de les places concertades amb la de les 24 actuals a les 38 previstes a partir de l’1 de juliol, referendat en els comptes autonòmics. D’aquesta forma, el centre assistencial comptarà durant el 2017 amb 720.573,12 euros, un 11,01% més que l’any previ, dels quals un 81,07% aniran destinats a despeses de personal per l’increment de la plantilla amb dos auxiliars, la contractació d’un gerent en el segon semestre i la substitució de les vacances del fisioterapeuta. Amb el nou conveni amb el govern presidit pel socialista , queda “garantit el futur del servei, circumstància que, sens dubte, beneficia les famílies dels residents actuals i futurs”, com va manifestar l’alcalde Josep-Vicent Ferre.

Font: PSPV-PSOE de Bocairent

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent torna a congelar la taxa d’aigua potable

L’Ajuntament d’Ontinyent ha tornat a congelar la taxa de subministrament de l’aigua potable en l’exercici …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *