Home > Destacat > Dos nous TAC per als hospitals d’Ontinyent i Xàtiva

Dos nous TAC per als hospitals d’Ontinyent i Xàtiva

El Departament de Xàtiva-Ontinyent comptarà amb dos nous TAC, un per a l’ de Xàtiva i altre per al d’Ontinyent. Així ho ha decidit la de , qui s’encarrega de gestionar uns 30 milions d’euros del donatiu realitzat per la Fundació Amancio Ortega (320 milions d’euros en total) als departaments mèdics públics d’Espanya per a l’adquisició d’equips per al diagnòstic del càncer.

Margarita Laudes, gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, destacava l’impacte molt positiu que tindrà l’arribada dels nous equips als dos centres, ja que aquests arrosseguen carències respecte a maquinària d’última generació.

Laudes ha agraït la sensibilitat de la Conselleria de Sanitat amb el Departament de Salut, ja que els dos nous TAC substituiran a equips obsolets que necessitaven una urgent renovació, i la Conselleria, sabedora de la situació, ha destinat una part del donatiu a aquesta necessitat. La gerent també destacava i agraïa que des de Conselleria s’haja multiplicat per tres la inversió en aquest Departament de Salut per a 2017.

En el cas de l’Hospital d’Ontinyent, a més a més, s’ha adquirit un nou mamògraf digital que permetrà tornar a la normalitat, després que l’anterior equip quedara avariat mesos enrere. Aquesta avaria va ocasionar una llista d’espera per a la realització de mamografies de detecció precoç de càncer de mama i proves derivades de l’especialista, que obligava a la desviació de les dones a Xàtiva per cobrir aquestes funcions.

El nou mamògraf, segons paraules de la regidora de Sanitat d’Ontinyent, , serà igual que el de l’hospital de Xàtiva però més nou, i permetrà atendre a totes les dones d’Ontinyent i ampliar el servei a tota la comarca. La regidora també destacava, en relació amb el nou TAC, que l’actual equip funciona, però que, pel fet de tractar-se d’un dispositiu d’imatge, com més modern siga, millor qualitat oferirà, i per tant, podrà facilitar la detecció de lesions i problemes.

Relacionats

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Una xarrada a Ontinyent sobre els perills de l’ozó troposfèric

La Campanya “Informació sobre l’Ozó Troposfèric” que promou l’àrea d’Aire Net d’Ecologistes en Acció, pretén …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *