S’ultima la implantació a Ontinyent del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el president d’ATEVAL-Vall d’Albaida, Càndid Penalba, signaven hui en l’Ajuntament d’Ontinyent el conveni que ultima la implantació a Ontinyent del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. A més a més, assistien a la presentació per part de l’equip d’arquitectes Soler-Torró de les línies mestres del projecte de la primera fase de creació del museu: després dels preceptius enderrocs, s’habilitarà un primer edifici de 622’17 m2 junt a una nova plaça de 1297 m2, aspectes dels quals s’aportaven imatges gràfiques.

Rodríguez, Carbonell i Penalba coincidien en destacar el treball dut a terme als últims anys per fer realitat un projecte que l’alcalde d’Ontinyent definia com “una historia que ve de llarg i que ha estat plena de frustracions, però que finalment i amb l’esforç de tots els patrons de la Fundació i el recolzament de la Generalitat anem a fer realitat eixe museu que conjugarà l’exposició divulgativa amb l’impuls al sector a través d’un espai creatiu de futur”, manifestava.

Pel conveni signat hui, es determina que l’Ajuntament, propietari del sol sobre el qual es troba l’antiga fàbrica de Revert, cedeix una superfície a la Fundació per facilitar la implantació del Museu. Caixa Ontinyent, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament faran front a diverses despeses, i ATEVAL s’encarregarà de la dinamització del Museu junt a la pròpia fundació.

Antonio Carbonell posava de relleu “la constància de l’Ajuntament i els patrons per tal d’aconseguir un Museu que ens aportarà molts beneficis des del punt de vista industrial i cultural, un projecte en el que a Caixa Ontinyent estem orgullosos i contents de participar”, manifestava. Càndid Penalba incidia en que el nou museu “donarà prestigi a la ciutat i a la comarca, i serà molt important per a potenciar el nostre clúster ja que ens permetrà oferir bona imatge i una visió del potencial d’Ontinyent a polítics, eurodiputats o clients de les empreses quan vinguen a visitar-lo. No volem que siga un edifici decoratiu i des d’ATEVAL treballarem perquè tinga contingut i activitat”, incidia.

Penalba coincidia amb Carbonell en agrair el treball de tots els patrons i en tenir especials paraules per al treball de l’Ajuntament i sobretot de l’alcalde, del que destacava que “no sols ha impulsat el projecte des de l’alcaldia sinó que ha aconseguit involucrar a la Generalitat Valenciana, sense l’aportació econòmica de la qual –500.000 euros per a esta primera fase- tot açò no seria possible”, assenyalava.

Des de l’equip d’arquitectes Soler Torró, Natxo Torró i Silvana Soler explicaven als presents alguns detalls del projecte de la primera fase que s’executarà després dels enderrocs que va a realitzar de forma inminent l’Ajuntament de les naus sense interès de l’antiga fàbrica de Revert. Així, el primer edifici, plantejat com a un nou contenidor per al programa museístic en el qual encara s’està treballant, tindrà una superfície edificada de 622’17 m2 repartits en dues altures, una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres aseos i un vestíbul d’aseos; i un planta semisoterrani amb espai per a instalacions diverses a més de traster i un transformador.

L’edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. Junt a esta primera nau s’urbanitzarà una plaça de 1297 m2 amb arbrat i mobiliari urbà plantejada per “esponjar” la zona. Després de la recuperació d’esta nau, la més propera a la Plaça de la Concepció, entre enguany i el primer trimestre de 2019, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Els alcaldes i regidors de La Vall Ens Uneix reclamen que es tornen a obrir els centres d’atenció primària

Els alcaldes i regidors de la Vall Ens Uneix han reclamat a la gerència del …