728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Ontinyent > Multitudinària celebració del 9 d’octubre amb música, balls i un acte institucional al Palau de La Vila

Multitudinària celebració del 9 d’octubre amb música, balls i un acte institucional al Palau de La Vila

Centenars de persones participaven aquest matí en una multitudinària celebració del 9 d’octubre a Ontinyent. Una jornada en la que es comptava amb música i balls a la Plaça Major i un acte institucional al Palau de La Vila, al qual l’alcalde i els portaveus dels grups municipals lliuraven els reconeixements que la corporació atorga a persones i associacions pel seu treball per la ciutat. Estos guardons enguany eren per a la psicòloga Mª Amèlia Martínez, l’arquitecte Ramón Esteve, la contacontes Almudena Francés (els nebots de la qual replegaven el guardó en el seu nom), l’Associació de Gegants i Cabets, l’Agrupació de Camareres de la Purísima i el grup de dolçaines i percussió El Regall.
 
Com als últims anys, l’acte institucional estava precedit per la interpretació de música i balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent i el Grup de Percussió i Dolçaina “El Regall” a la Plaça Major, així com la interpretació del “Ball de l’Àguila” a càrrec de l’Associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”. En acabar el ball, l’Àguila encapçalava una processó cívica amb la corporació municipal i els guardonats fins al Palau de la Vila, on se celebrava el ple.
 
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava inici a l’acte. El primer edil recordava que en el 9 d’Octubre “tal i com venim fent des de 2002 homenatgem a persones i institucions que s’han distingit pel seu treball en benefici d’Ontinyent, i que com des de fa 7 anys han estat triades per tots els grups municipals, per tal que siga el conjunt de la ciutat qui reconega la seua tasca”.

El primer edil donava pas a continuació al cronista de la ciutat, Alfred Bernabéu, qui, en nom dels portaveus de tots els grups, protagonitzava una intervenció a la qual feia una retrospectiva a l’Ontinyent de fa cent anys, tot comparant-la amb la situació actual i posant de relleu els avanços aconseguits especialment des de l’arribada de la democràcia en àrees com l’educació, la sanitat o l’urbanisme. Bernabéu, qui també al·ludia al 600 aniversari de la Fira d’Ontinyent que es celebrarà el proper mes de novembre, incidia en què “queda encara molt per portar endavant, i entre tots hem de continuar construint un projecte comú de ciutat”.

Després del lliurament de premis, La psicòloga Mª Amèlia Martínez era l’encarregada d’intervenir en representació de la resta d’homenatjats. Martínez incidia en conceptes com la igualtat i la pluralitat com a elements que permeten tenir un sentiment comú com a poble i fer avançar a la societat, i llegia un xicotet recull de declaracions dels diferents guardonats i guardonades. La programació d’actes de celebració del 9 d’octubre a Ontinyent incloïa als dies previs una conferència sobre l’Estatut d’Autonomia i el Dret Foral Valencià al Teatre Echegaray i un concert del grup “El Regall” a la placeta de Sant Carles; i finalitzarà el proper dijous 11 d’octubre amb un el concert “Cant Espiritual d’Ausias March” a càrrec de Carles Dènia a partir de les 22:00 hores també al Teatre Echegaray.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP d’Ontinyent demana una reordenació del tràfic consensuada amb els veïns del Llombo

Una setmana després de l'obertura de la rotonta construïda per a donar accés a Ontinyent des de la CV-81 pel Llombo, el l'oposició assenyala que continua en 'boca de tots'