728×90 caixa onti estiu
Home > Educació > La Mancomunitat de la Vall d’Albaida acollirà les I Jornades d’igualtat i coeducació

La Mancomunitat de la Vall d’Albaida acollirà les I Jornades d’igualtat i coeducació

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida celebrarà el pròxim 29 i 30 d’octubre a Ontinyent les “I Jornades d’igualtat i coeducació: una necessitat per transformar la societat” organitzades pel Cefire de Xàtiva amb la col·laboració de la Mancomunitat. Les jornades tindran com a objectiu reflexionar i tomar consciència sobre la violència de gènere en l’àmbit educatiu i aconseguir ferramentes per a revertir aquesta situació, entre altres. Aquestes estaran dirigides a persones coordinadores d’igualtat i convivència dels centres educatius, professorat en actiu i públic en general.

El conseller de Benestar Social i Igualtat de la Mancomunitat, Jaime Peris, explicava que “la igualtat no és una qüestió que sols afecte a les dones, sinó que és un tema que hem de treballar homes i dones per igual. Per això cal coeducar, és a dir, educar a les xiquetes i xiquets per igual, incorporant plenament el valor de la igualtat i fomentant relacions humanes més simètriques i més justes” declarava Peris.

D’aquesta manera, el dilluns dia 29, les jornades començaran a partir de les 17:00 hores, al Centre Cultural Caixa Ontinyent. La presentació anirà a càrrec del director del Cefire de Xàtiva, Antoni Pérez; del conseller de Benestar Social i Igualtat, Jaime Peris; i la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca. A continuació, s’impartirà la xerrada-col·loqui “Educar en igualtat. Escoles lliures de violència masclista” de la mà de Carmen Ruíz Repullo, sociòloga, investigadora i experta en prevenció de la violència de gènere.

Dimarts es reprendrà les jornades, a les 17:30 hores, amb “Els reptes de la coeducació, una aproximació legislativa al marc de la coeducació” a càrrec de Teresa Mollà Castells, experta en la matèria i formadora de professorat. A continuació arribarà el torn del centre de secundària CIFP Batoi d’Alcoi i del CEIP Rafael Juan Vidal, d’Ontinyent, els quals faran una exposició de bones pràctiques en actuacions coeducatives i preventives de violència de gènere als centres educatius.

Per a participar serà necessari inscriure’s a través d’un formulari online a la pàgina web de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida o del Cefire. Les jornades ja tenen cobert quasi un 70% de les places oferides.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Arranca el 150 Aniversari del col·legi La Milagrosa

El col·legi La Milagrosa ha donat inici a les activitats del 150 aniversari de la …