18/10/2024 - 10:44
Més

    Natàlia Enguix exemplifica Ontinyent Participa com a model de participació ciutadana a Brussel·les

    Natàlia Enguix posa Ontinyent Participa com a exemple de bona pràctica en el Comité de les Regions a Brussel·les

    L’ontinyentina Natàlia Enguix, vicepresidenta primera de la Diputació de València i regidora de Promoció Econòmica d’Ontinyent, ha destacat el procés de participació ciutadana Ontinyent Participa com un exemple de bona pràctica durant la Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les. Enguix va ser convidada a participar en una jornada del Comité de les Regions, on va explicar la importància de la participació ciutadana en la governança local i el paper de les autoritats locals en la promoció de la democràcia a Europa.

    Ontinyent Participa, un model reconegut internacionalment

    Durant la seua intervenció, Enguix va aprofundir en el funcionament d’Ontinyent Participa, el projecte municipal que permet als ciutadans d’Ontinyent decidir de manera directa sobre una part del pressupost municipal. El procés consta de quatre fases: una fase propositiva, una de filtració tècnica, una d’avaluació pels consells sectorials, i finalment, la fase de votació ciutadana. Enguix va subratllar l’èxit d’aquesta iniciativa, que ha comptat amb una participació creixent des de la seua posada en marxa.

    L’exposició de la regidora va ser molt ben rebuda pel públic i pel moderador de l’acte, Nicolas Reynés, coordinador de l’Associació Internacional Partenalia i delegat de la Confederació Europea d’Autoritats Locals Intermèdies. Reynés va elogiar el procés d’Ontinyent Participa, qualificant-lo de “proposta molt interessant i poc comú” en l’àmbit de la participació ciutadana.

    La Setmana Europea de les Regions i Ciutats, un esdeveniment de referència

    La Setmana Europea de les Regions i Ciutats és el principal esdeveniment anual dedicat a la política regional de la Unió Europea. Al llarg de quatre dies, ciutats i regions de tot Europa exposen la seua capacitat per a generar creixement, crear ocupació i aplicar la política de cohesió de la UE. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de més de 10.000 persones i 1.000 oradors, en un programa ple de conferències, exposicions i activitats socials.

    La intervenció d’Enguix ha posat en valor la capacitat d’Ontinyent per liderar projectes de participació ciutadana a nivell europeu, convertint-se en un referent per a altres municipis. Aquest reconeixement internacional és un pas més per a consolidar Ontinyent com una ciutat innovadora en matèria de governança participativa.

    Suport a la democràcia local

    Durant la seua intervenció, Enguix també va destacar el paper de les Diputacions a Espanya com a impulsors de projectes que fomenten la participació ciutadana i el suport als ajuntaments i entitats locals. En el cas d’Ontinyent, els 11 consells sectorials juguen un paper clau en la presa de decisions, ja que participen en l’elaboració de pressupostos, ordenances i projectes prioritaris per a la ciutat.

    Amb iniciatives com Ontinyent Participa, la ciutat es posiciona com un model de bona governança i transparència, oferint a la ciutadania una plataforma directa per a influir en les decisions municipals

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El parc del Llombo portarà el nom de Juan Carlos Ferrero, tenista il·lustre d’Ontinyent

    El tenista ontinyentí Juan Carlos Ferrero, reconegut internacionalment pel seu triomf a Roland Garros el 2003 i per haver...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -