01/12/2023 - 21:13
Més

  “Salvem Cairent” al·legarà contra el projecte de la central fotovoltaica pel seu gran impacte visual a Aielo de Malferit i la Vall d’Albaida

  Altres notícies

  “Salvem Cairent”, plataforma nascuda de la mobilització social contra la macro planta fotovoltaica que afectaria de ple el paratge de Cairent a Aielo de Malferit, prepara les al·legacions contra aquest projecte. Les mateixes es presentaran a través de “l’Associació per a la Defensa del Territori i Medi Ambient d’Aielo de Malferit”, registrada reglamentàriament a l’efecte de poder presentar al·legacions i exercir les accions legals necessàries enfront de la possible aprovació del projecte i la seua execució posterior. En cas que es duga a terme, afirmen des de Salvem Cairent, “tindria conseqüències nefastes i irreversibles per al medi ambient del terme municipal d’Aielo de Malferit i per al paisatge. Cal no oblidar que les plaques causarien un tremend impacte visual en la localitat d’Aielo i en tota la comarca de la Vall d’Albaida”, tal com afirmen des de la mateixa associació, presidida per Lídia Esplugues.

  La preparació de les al·legacions s’ha posat en marxa després de la publicació en el DOGV, el 13 de desembre, per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de tota la informació corresponent a la central fotovoltaica a situar a Aielo de Malferit, amb una potència a instal·lar de 42,66 MW.

  Com es detalla en la publicació del DOGV, poden presentar al·legacions totes aquelles persones físiques o jurídiques que es consideren afectades en els seus drets. “Esperem que l’ajuntament d’Aielo de Malferit, les associacions de la localitat i les persones particulars presenten les seues al·legacions i així puguem conformar un front comú contra la barbaritat de situar una ‘mar’ de plaques fotovoltaiques en el paratge de Cairent”, explica Lidia Esplugues.

  Des de la “l’Associació per a la Defensa del Territori i Medi Ambient d’Aielo de Malferit” insisteixen que “posarem tota l’obstinació i esforç per a frenar aquest projecte i evitar que el Paratge de Cairent i el terme municipal d’Aielo quede hipotecat per a tota la vida”.

  Així mateix, insisteixen que “no estem en contra de les energies renovables. El problema, en aquest cas, és la macro planta i el lloc on la volen situar, per les conseqüències que implicaria aquesta central fotovoltaica al medi ambient”. A més, asseguren que, “la central destrossaria l’encant no sols del paratge, sinó del camí de Cairent, pel qual passegen centenars de persones des de sempre, a manera de tradició i costum en Aielo, i per al qual aquest projecte preveu la col·locació de grans columnes que transporten la llum generada en la planta”.

  SALVEM CAIRENT ESPERA EL SUPORT I LA PRESSIÓ POLÍTICA DAVANT LES CONSELLERIES COMPETENTS

  Des de Salvem Cairent esperen que l’ajuntament d’Aielo de Malferit execute tots els acords plenaris aprovats amb la finalitat de parar aquesta planta, presentant al·legacions en contra i, una cosa molt fonamental, exercisca tota la força i pressió política necessària davant la Generalitat i les conselleries competents en aquesta matèria per a frenar aquesta barbaritat en Aielo.

  En aquest sentit, expliquen, “hem mantingut reunions amb l’Alcalde, Juan Rafael Espí i acudit a trobades als quals se’ns ha convocat, sempre amb un esperit de col·laboració amb les associacions i el mateix consistori”. Igualment, des de l’associació comuniquen que l’empresa, a través de l’ajuntament, els ha sol·licitat una reunió i que tenen previst acudir per a tractar aquest preocupant tema.

  “Pensem que es tracta d’estar units, pressionant en un mateix sentit perquè, entre tots, aconseguim un NO a aquesta macro Planta, pel bé i pel futur d’Aielo de Malferit”, afirma la presidenta, Lidia Esplugues.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -