29/03/2024 - 11:02
Més

    180.000 espectadors durant les festes d’Ontinyent del 2014

    Altres notícies

    Al voltant de 180.000 espectadores van abarrotar Ontinyent durant la setmana gran de festes amb la variada oferta d’activitats programades per l’Ajuntament d’Ontinyent amb què s’han complementat les festes de moros i cristians de la ciutat. Aquestes xifres, facilitades per la Policia Local, suposen un increment del 6% respecte l’any anterior. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha manifestat la seua “satisfacció perquè la programació municipal sembla que ha estat un complement perfecte per a les festes de moros i cristians, i ha donat resposta als gustos de tots els públics”.

    Aquesta programació ha destacat aquest any per actuacions musicals com la de la cantant pop Malú, el festival de música electrònica Vila Music, el concert de caràcter alternatiu Meruts Festival i com les orquestres amb actuacions per a tots els públics al parc de La Glorieta. “Hem consolidat un model de programació municipal que respon a tots els gustos de la ciutadania”, ha explicat Jorge Rodríguez, qui com és tradició a Ontinyent, a banda de ser alcalde, és el regidor de Festes.

    Tots aquestos actes han comptat amb una gran acceptació per part del públic, que ha comptat amb opcions festives de tot tipus. El concert de Malú, per exemple, va reunir el passat dimecres al voltant de 4.000 espectadors en l’estadi municipal El Clariano. La nit anterior, el Meruts Festival, organitzat per l’Assemblea Joves Meruts, 3.000, com també el Vila Music Festival, malgrat ser aquesta la seua primera edició.

    A l’èxit d’aquestes actuacions musicals se suma l’espai escènic central de les festes d’Ontinyent, el parc de La Glorieta, que ha acollit actuacions de tot tipus durant els set dies de la setmana. El plat fort va ser el dimecres, on es va oferir el musical Pequelandia per als més petits per la vesprada, el musical La Vuelta al Mundo per a grans i menuts per la nit, i més entrada la matinada va haver una disco-mòbil. Al llarg d’eixa jornada, La Glorieta va acollir més de 6.000 persones, tot i coincidir aquestes activitats amb el concert de Malú. El dijous amb l’orquestra Mónaco, el dissabte amb la Tekila i el diumenge amb la Montecarlo, la Glorieta ha tornat a ser l’epicentre de la música durant gran part de les festes, amb aquestes actuacions que han brindat espectacle i diversió a un públic ben agraït. En concret, la del diumenge va ser la més multitudinària, amb més de 3.500 persones que van gaudir amb el pop, el rock i els grans clàssics que va oferir l’orquestra Montecarlo.

    Des del Govern d’Ontinyent han volgut ressaltar, a més, que aquesta variada i efectiva programació de festes “s’ha aconseguit amb un pressupost notablement menor que altres localitats veïnes”, i han facilitat les dades que ho corroboren. Per exemple, portar a una artista de talla estatal com Malú ha costat 15.000€ més IVA, i totes les activitats de La Glorieta, junt al Vila Music Festival, s’han aconseguit per uns 6.000€. Aquest èxit de la gestió s’ha aconseguit gràcies a patrocinis i “amb molt de treball i negociacions que han permès abaratir costos”, han declarat des de la regidoria de Festes. Altres activitats amb molt d’èxit s’han pogut dur a terme a baixa cost per a l’administració municipal, com és el cas del Meruts Festival, amb el qual l’Ajuntament ha col·laborat amb la cessió d’espais i en tasques de difusió; o amb el Mercat Medieval, que té lloc al barri de la Vila, el casc històric medieval de la ciutat.

    “Enguany hem volgut donar un pas més”, va explicar l’alcalde d’Ontinyent en la inauguració del Mercat Medieval, “perquè habitualment eren sempre empreses de fora d’Ontinyent les que organitzaven el Mercat Medieval i aquest any hem tingut la sort de comptar amb col·laboradors de la nostra ciutat”, va afirmar. Així, l’ontinyentina Carola Fernández va assumir l’organització d’aquest esdeveniment, sobre el qual tant el públic com els mercaders han afirmat que ha sigut “un èxit”. El Mercat Medieval aquest any ha augmentat les seues parades respecte a l’any passat i ha apostat pel producte de qualitat, mantenint el cost zero per a l’Ajuntament. Al voltant de mig centenar de parades que van oferir productes artesanals de fusta, ceràmica, fang, cuir o paper. Els establiments d’alimentació es van concentrar a la plaça de l’Església, amb una taverna i parades de llepolies, formatge d’Aragó, embotit de Salamanca, cervesa artesana o creps. A més, el mercat va estar amenitzat per cercaviles diàries a càrrec de membres de Batukem i exhibicions de vols d’aus i de danses orientals.

    Tota aquesta programació ha servit durant la setmana gran de festes per a complementar les festes dels Moros i Cristians de la ciutat, que també han sigut un èxit de públic i d’audiència per a les televisions que es feren ressò i transmeteren en directe les entrades.

    Les Entrades de Moros i Cristians, l’acte central, van congregar als apassionats de la festa durant la jornada del divendres. A l’acte van acudir personalitats del món de la política, com la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez-Zaplana, que es mostrava “encantada” de tornar per segon any consecutiu a unes festes “magnífiques i que porten molt de treball previ”, i com el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, qui acudia per tercera volta consecutiva a les festes d’Ontinyent, de les quals va destacar que “són un exemple de treball i dedicació”, i es va mostrar “molt content de poder compartir amb l’Alcalde Jorge Rodríguez esta alegria i esta festa tan nostra que a Ontinyent es mostra en tota la seua dimensió”. També van estar presents a l’entrada el diputat a Corts Generals Joan Baldoví; el sostdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama; el Síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera; o la diputada a Corts Pilar Sarrión (PSPV), que coincidien en destacar la “grandiositat i espectacularitat” de les festes d’Ontinyent.

    El dia de l’entrada, l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, va mostrar la seua satisfacció “perquè Ontinyent estiga sent novament punt d’atracció per a milers de visitants de dins i fora de la comarca, per descomptat amb els actes festers que tenen com a cim aquesta fantàstica Entrada, però també amb la resta d’activitats impulsades per l’Ajuntament per complementar la programació festera”. Aquesta entrada de festes va comptar amb la novetat de traslladar les ambaixades tant mora com cristiana al final de les respectives desfilades, de manera que la majoria del públic va voler quedar-se fins al final per a contemplar el boato de l’ambaixador moro, vora a les 2 de la matinada.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El pròxim cap de setmana es celebrarà l’ajornat Ontinyent Medieval amb el Mig Any Fester

    El pregó d’Estefania Conejero donarà pas a un cap de setmana on es comptarà amb més de mig centenar de llocs de venda i més d’una dotzena d’actuacions teatrals i espectacles de carrer
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -