728×90 caixa onti
Home > Economia > Els afusellats durant la guerra civil o el franquisme no pagaràn la taxa de cementeri

Els afusellats durant la guerra civil o el franquisme no pagaràn la taxa de cementeri

L’Ajuntament d’Ontinyent eximirà del pagament de la taxa del cementeri als afusellats durant la guerra civil o el franquisme que es traslladen a la ciutat. En concret, el proper ple municipal abordarà la modificació dels articles 5, 6 i 11 de l’Ordenança Fiscal Reguladora dels serveis propis del cementeri municipal, al marc de la revisió que va a fer-se de les ordenances fiscals per a l’exercici de 2019.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, explicava que amb les modificacions d’ordenances “allò que venim buscant des del Govern d’Ontinyent és una potenciació de l’activitat econòmica, però en aquest cas el canvi és per una qüestió de dignitat i concordança amb el treball que s’està fent en favor de la recuperació de la memòria democràtica”, assenyalava.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent, al marc d’aquesta línia d’acció, va impulsar la creació d’una Comissió de la Memòria Democràtica on estan representats tots els grups municipals, i comptant amb el treball de la qual s’ha vingut fent una tasca que ha inclòs la recuperació de dos refugis antiaeris i una aula-museu de la II República, l’impuls a l’edició de llibres i documentals, la col·locació d’un monòlit en record als ontinyentins que van estar al camp nazi de Mauthausen o l’exhumació de les 13 víctimes del franquisme que descansaran al monument memorial que ja presideix el recentment reformat pati central del Cementeri Municipal ontinyentí.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Ontinyent eximirà als constructors del pagament d’una tarifa per la “zona de seguretat” en les obres en via pública

És una de les revisions d’ordenances que abordarà hui el Ple Municipal per promoure l'activitat econòmica a la ciutat