23/04/2024 - 20:38
Més

    L’escola de música “JOSÉ Mª FERRERO PASTOR” obri el plaç de matrícula

    Altres notícies

    Per al proper curs, l’escola de música “José Mª Ferrero Pastor” formarà part del projecte educatiu de Joventuts musicals de la vall d’Albaida, una associació que naix en 1993 per iniciativa de la junta comarcal de la Vall d’Albaida de la Federació de Societats Musicals.

    En la actualitat, aquesta associació duu a terme 3 projectes:

    En primer lloc,  l’escola de musica “Emusvall” on s’imparteix un ensenyament des de les primeres etapes fins l’etapa mes avançada. En l’actualitat l’escola comarcal està formada per 12 societats musicals, amb seu en Otos i és ací on és realitza la coordinació de tots els projectes amb reunions de professorat, cursos de formació, conferències…

    La tasca que realitza el professorat a l‘escola és vital pel seu funcionament, ja que al ser un projecte d’àmbit comarcal, el professorat és el que es trasllada a les distintes poblacions, pren especial importància la comunicació, es necessiten reunions per consensuar la línia de treball, etc.

    L’Escola treballa amb la Metodologia IEM, una metodologia innovadora per al llenguatge musical, integral a totes les matèries musicals, molt completa i dinàmica, en la que treballen des del primer moment, aspectes tan importants per a la música com l’anàlisi de la partitura, l’educació auditiva i la creativitat….

    En segon lloc, el  projecte enfocat als més menuts “Fasolet-IEM”. Aquesta metodologia consta de 7 llibres que cobreix les necessitats educatives dels xiquets de 3 a 8 anys.

    Es tracta de classes grupals a les quals assisteix el xiquet i un familiar. La metodologia pretén aconseguir un ambient agradable i fomentar una actitud positiva, per tal de treballar: la capacitat auditiva, el sentit de l’harmonia, el ritme, la creativitat, la lectura,… i desenvolupar així, la comprensió global i la sensibilitat dels xiquets cap a la música.

    En tercer lloc,  l’Aula de Direcció de Banda. Es tracta d’un curs de formació permanent durant tot l’any acadèmic destinat a formar i informar sobre el món de la direcció. Classes de tècnica gestual, anàlisi interpretatiu, instrumentació, tècnica Alexandre, educació auditiva, història de la música bandística i didàctica, formen el conjunt d’activitats que es desenvolupen en les classes mensuals des d’octubre fins a juny, on es conviden a directors de prestigi internacional a cadascuna de les sessions.

    És per tot açò, que la “Societat Artístico Musical d’Ontinyent”, haja decidit formar part d’aquest projecte educatiu que està estructurat per proporcionar una educació musical variada dins del marc d’exigències del sector social del que es nodreix l’associació. La flexibilitat és la característica més destacable d’aquest projecte pedagògic. Una part molt important dels nostres futurs músics de la Societat Musical, son joves que la seua vocació és fer música com a complement a la seua formació cultural i humana.

    Una de les finalitats més importants és la de potenciar el gust per l’audició, bé com a participants actius o bé com a públic capaç de realitzar una crítica constructiva utilitzant termes musicals i tècnics adquirits.

    Aquelles persones que aspiren a formar-se com a professionals de la música disposen d’una programació que s’ajusta als objectius marcats per l’accés al conservatori.

    Les Societats Musicals veuen reflectides en el projecte educatiu la preparació que s’exigeix als educands per ingressar i formar part de les bandes de música.

    I finalment, ressaltar que la flexibilitat i la qualitat son la base de la formació pedagògica de tant variat alumnat.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -