728×90 caixa onti
Home > Esports > Quasi un centenar de senderistes a Beniatjar i Quatretonda en el primer cap de setmana de rutes

Quasi un centenar de senderistes a Beniatjar i Quatretonda en el primer cap de setmana de rutes

Tot i les pluges del divendres, una vintena de senderistes van recórrer dissabte la ruta de l’ombria de l’Ombria proposada per Beniatjar i una setantena van seguir els emboscats i l’últim herbolari de Quatretonda el diumenge en el primer cap de setmana de rutes senderistes per la Vall d’Albaida. Este cap de setmana és el torn d’Alfarrasí, que dissabte convida a conéixer els pobles del riu, i Benigànim, que diumenge portarà els senderistes més exigents per la cresta de la Solana.

La ruta dels pobles del Riu dóna a conéixer l’encant dels pobles d’Alfarrasí, Benissuera, Sempere i Guadasséquies, els quals tradicionalment recorre la séquia dels “Quatre Pobles” amb més coses en comú que la d’estar a la ribera del riu Albaida. Una ruta de huit quilòmetres i dificultat baixa que comença i acaba a Alfarrasí, i passarà per Benissuera, on es podrà observar el procés de rehabilitació del Palau dels Bellvís, molt representatiu de l’arquitectura del S.XVI; Sempere, on es pararà a esmorzar; i Guadasséquies, amb visita a l’antiga església i el paratge que l’envolta.

Diumenge, Benigànim convida els Realitzarem la ruta La Cresta de la Solana, d11’5 quilòmetres i dificultat mitja-alta. S’eixirà a les 9 del matí des de l’ajuntament al convent de Sant Francesc, per a continuar cap a la Font dels Frares i la Marmolera fins la Cresta. El camí de tornada serà per la casa Fortea.

Del 16 de setembre al 10 de desembre, 25 pobles oferiran als participants els secrets millors guardats dels seu patrimoni natural. Les rutes comencen a les 9 del matí i cal inscriure’s abans del dijous de migdia al portal turístic valldalbaida.com. Tenen un cost de 2€ en concepte d’assegurança i degustació gastronòmica i estan organitzades pel departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i els centres excursionistes de la comarca i compta amb el patrocini del Pla de competitivitat de la Vall d’Albaida del qual formen part l’Agència Valènciana de Turisme, la Diputació i la pròpia Mancomunitat.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Benicolet guanya 40-30 front a Otos

Sis equips de la Vall d’Albaida i sis de la Costera van arribar a els finals que van culminar amb una partida d’exhibició pels 15 anys