728×90 caixa onti estiu
Home > Vall d'Albaida > Otos > Diputació aporta els 150.000 euros necessaris per a resoldre el problema de proveïment d’aigua a Otos

Diputació aporta els 150.000 euros necessaris per a resoldre el problema de proveïment d’aigua a Otos

L’any 2015 la sequera va ser un vertader problema per als veïns i veïnes d’Otos. El seu pou, que té al voltant de mig segle d’antiguitat, segons expliquen des de la pròpia corporació local, no donava més de si, i una ensulsiada en l’estructura va acabar provocant corts en el subministrament per a evitar que l’aigua tèrbola arribara a eixir per les aixetes.

Una situació que va motivar l’actuació immediata del govern local d’aquesta localitat de la Vall d’Albaida, encapçalat pel seu alcalde, Mario Mira. “Havíem de plantejar una alternativa perquè no tornara a produir-se un problema d’aquest tipus”, expliquen des de l’ajuntament. En concret, i davant el ruïnós estat del pou vell, la solució passava per la construcció d’un pou nou, a 250 metres de l’anterior, que permetera prestar un servei en condicions als 450 veïns i veïnes del poble.

EconomyCash Juny

La implicació de la Diputació

És ací on entra en joc la Diputació de València. Els treballs de creació d’un nou pou són massa costosos perquè un municipi xicotet com Otos siga capaç d’assumir el cost total de l’obra. I encara que la primera fase de perforació, de mig quilòmetre de profunditat sota el sòl, ja està feta, la instal·lació elèctrica era inassumible en termes econòmics per als comptes locals.

I així s’ha arribat al conveni signat entre la Diputació i l’Ajuntament d’Otos, en el qual la corporació provincial concedirà una ajuda de 150.000 euros per a acabar de resoldre els problemes de proveïment d’aigua potable als quals fins ara s’ha enfrontat la localitat. Aquest conveni arreplega que l’Ajuntament d’Otos “no té els recursos suficients per a fer front a l’actuació”, per la qual cosa els 150.000 euros serviran per a sufragar el cost íntegre de l’obra, i estableix que l’Ajuntament solament hauria de fer-se càrrec de qualsevol afegit que supere aqueixa quantitat.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Segon sopar del cicle Racons Poètics del Casal Jaume I a Otos

Demà dijous 20 de juliol se celebra a Otos el segon sopar del cicle Racons …