728×90 caixa onti
Home > Vall d'Albaida > Ontinyent > Ontinyent s’adhereix a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere

Ontinyent s’adhereix a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere

La Junta de Govern Local d’Ontinyent ha aprovat l’adhesió de la localitat a la Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere impulsada per la Diputació de València. A més a més, s’ha procedit a nomenar a la regidora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, com a representant d’Ontinyent dins de la Xarxa.

Aquesta iniciativa va ser presentada a finals de maig per l’alcalde i president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Amb aquesta adhesió, l’Ajuntament té com a objectiu consolidar-se com una institució fonamental en la prevenció i en la lluita contra la violència de gènere per la seua proximitat amb la ciutadania i amb les seues necessitats i engegar mesures integrals de prevenció, sensibilització i intervenció que permetran impulsar el treball de la Xarxa entre la Diputació i el consistori per a aconseguir erradicar les violències masclistes.

La Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere permetrà posar en comú les bones pràctiques i millorar la resposta dels ajuntaments als casos de violència masclista oferint una protecció integral a la dona en qualsevol punt de la geografia valenciana.

Per a unir-se a la xarxa els municipis deuen complir diversos requisits o comprometre’s a fer-ho com disposar d’una regidoria o delegació de la dona i d’un pla d’igualtat o contra la violència de gènere; formar part del sistema de seguiment VioGén; disposar d’un protocol local de protecció, formar al personal tècnic, polític i policial en la matèria; engegar campanyes de prevenció; i disposar d’un equip de professionals compost per un psicòleg o psicòloga, un treballador o treballadora social i un agent d’igualtat.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent fa la seua aportació per a millorar els pressupostos de 2019

El Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament està d’acord en les línies generals dels pressupostos municipals de 2019 i aporta el seu punt de vista en habitatges, oci, turisme, patrimoni i esports