728×90 caixa onti
Home > Educació > La Mancomunitat de la Vall d’Albaida acollirà les I Jornades d’igualtat i coeducació

La Mancomunitat de la Vall d’Albaida acollirà les I Jornades d’igualtat i coeducació

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida celebrarà el pròxim 29 i 30 d’octubre a Ontinyent les “I Jornades d’igualtat i coeducació: una necessitat per transformar la societat” organitzades pel Cefire de Xàtiva amb la col·laboració de la Mancomunitat. Les jornades tindran com a objectiu reflexionar i tomar consciència sobre la violència de gènere en l’àmbit educatiu i aconseguir ferramentes per a revertir aquesta situació, entre altres. Aquestes estaran dirigides a persones coordinadores d’igualtat i convivència dels centres educatius, professorat en actiu i públic en general.

El conseller de Benestar Social i Igualtat de la Mancomunitat, Jaime Peris, explicava que “la igualtat no és una qüestió que sols afecte a les dones, sinó que és un tema que hem de treballar homes i dones per igual. Per això cal coeducar, és a dir, educar a les xiquetes i xiquets per igual, incorporant plenament el valor de la igualtat i fomentant relacions humanes més simètriques i més justes” declarava Peris.

D’aquesta manera, el dilluns dia 29, les jornades començaran a partir de les 17:00 hores, al Centre Cultural Caixa Ontinyent. La presentació anirà a càrrec del director del Cefire de Xàtiva, Antoni Pérez; del conseller de Benestar Social i Igualtat, Jaime Peris; i la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca. A continuació, s’impartirà la xerrada-col·loqui “Educar en igualtat. Escoles lliures de violència masclista” de la mà de Carmen Ruíz Repullo, sociòloga, investigadora i experta en prevenció de la violència de gènere.

Dimarts es reprendrà les jornades, a les 17:30 hores, amb “Els reptes de la coeducació, una aproximació legislativa al marc de la coeducació” a càrrec de Teresa Mollà Castells, experta en la matèria i formadora de professorat. A continuació arribarà el torn del centre de secundària CIFP Batoi d’Alcoi i del CEIP Rafael Juan Vidal, d’Ontinyent, els quals faran una exposició de bones pràctiques en actuacions coeducatives i preventives de violència de gènere als centres educatius.

Per a participar serà necessari inscriure’s a través d’un formulari online a la pàgina web de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida o del Cefire. Les jornades ja tenen cobert quasi un 70% de les places oferides.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Carmen Ruíz Repullo parla sobre educar en igualtat per evitar la violència masclista a la Vall d’Albaida

Un centenar de persones participen a les “I Jornades d’igualtat i coeducació: una necessitat per transformar la societat” organitzades pel Cefire de Xàtiva amb la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida